Vinyes-Lorza ho broden en la primera etapa del Canàries 2005.

Excel·lent primera etapa la que han protagonitzat Joan Vinyes-Xavi Lorza (Peugeot 206 S1600) en el Rallye de Canàries, segona prova del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt 2005. L’andorrà ha marcat el millor chrono en nou de les dotze especials, acabant l’etapa com a líder amb un avantatge de 14” sobre el Citroën C2 de Daniel Sordo, mentre que el tercer classificat, el seu company d’equip Quique Ojeda, esta a mes de 1’30”. Com es preveia la climatologia ha estat un problema important per als participants, pluja, sol, boira, calor, riu, ... En fi una mica de tot el que de moment han suportat els que estan vivint en directe la present edició del Rallye de Canàries.

La prova canària no va començar bé per al pilot andorrà, problemes mecànics en la part final de shakedown van recordar el succeït a La Vila Joiosa, els tècnics de Peugeot Sport van treballar ràpid i de manera efectiva per a deixar el 206 a punt, l’únic problema va ser que no hi va haver temps material de provar-lo i per tant ... En la primera etapa del rallye aviat es va poder comprovar que tot estava en ordre, Vinyes es va quedar a menys de 2” del millor temps en la primera especial i a partir d’aquest moment va marcar quatre scratch consecutius. Després que Sordo el superés en 9” en la segona passada per Artenara, Vinyes va tornar a la càrrega i no solament va mantenir la diferència sinó que la va ampliar al seu favor al final de l’etapa en un duel molt espectacular amb el pilot de Citroën.

En el Parc de Santa Catalina, un Vinyes cansat per l’esforç realitzat, es mostrava satisfet de tal com havien sortit les coses, crec que no cal dir que hem corregut tot el que hem pogut, la situació en les especials era molt delicada i on penso que hem encertat ha estat en els pneumàtics. Havíem plantejat una carrera al límit i és el que estem fent. Fins al moment tot perfecte. De cara a la segona etapa sembla que les previsions climatològiques són altra vegada de pluja i mal temps en general, no és una previsió dolenta, per a nosaltres es millor que plogui. El realment estresant és que el temps canviï tant en tan poc temps, de vegades no hi ha possibilitat de reacció. Siguin les condicions que siguin seguirem lluitant per a ocupar un lloc entre els millors. Guanyar? En aquests moments tot és possible.

La classificació provisional després de la primera etapa està així:
1.-Vinyes-Lorza (Peugeot 206 S1600) 1h25’53.1 2.-Sordo-Martí (Citroën C2 S1600) a 0’14.2 3.-Ojeda-Barrabés (Peugeot 206 S1600) a 1’41.2 4.-Vallejo-Vallejo (Fiat Punt S1600) a 1’47.3 5.-Fuster-Medina (R/Clio S1600) a 2’07.5 .

La segona etapa del Rallye de Canàries 2005 s’iniciarà demà dissabte a les 9h00 i té prevista l’arribada del primer equip al parc tancat final a les 18h30. En total els equips que segueixen en competició hauran de superar un total de 269,64 kms., dels quals 73,32 kms., corresponen a les vuit especials (Telde, Plans de la Peix, Valleseco i Teror dues vegades cadascuna) del traçat d’aquesta segona jornada. Els horaris sempre en hora canària. El duel Vinyes - Sordo promet emocions fortes.

Servei de premsa


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF