Vinyes-Lorza assoleixen un espectacular triomf a Gran Canària.

Joan Vinyes-Xavi Lorza (Peugeot 206 S1600) culminen la seva excel·lent actuació en el Rallye de Canàries 2005 de la millor manera, és a dir guanyant. En aquesta segona etapa Vinyes-Lorza van tornar a ser els clars dominadors de la carrera i van completar la mateixa amb quinze scratch dels dinou possibles. Vinyes va superar al final al segon classificat, Dani Sordo, en 52”, mentre que en tercer lloc es va classificar Quique Ojeda a mes de 2’30”.
Les condicions climatològiques d’aquesta segona etapa van continuar sent complicades per a tots els presents a la prova, els mateixos elements de la jornada anterior van fer acte de presència pot ser encara amb mes força, en les parts altes d’alguna de les especials es va baixar fins als 3º, mentre que en el parc d’assistència es van superar els 20º.

La segona etapa del rallye canari del Campionat d’Espanya de l’especialitat, va començar seguint el mateix guió que la jornada anterior. Sordo va superar a Vinyes en 7 dècimes en l’especial espectacle de Telde i a partir d’aquí va ser l’andorrà el que va ampliar l’avantatge al seu favor a cada tram. Vinyes va enllaçar sis scratch consecutius i va arribar a l’última especial del rallye amb 52” d’avantatge sobre el seu rival mes directe, el Citroën C2 de Dani Sordo. Precisament en aquesta segona passada per Teror es va produir l’únic incident del rallye, la falta d’ambulàncies va provocar la neutralització del mateix.

El pilot andorrà que va mantenir la concentració fins a l’últim metre del rallye, va mostrar la seva enorme alegria a l’entrar en el parc tancat final, estic tremendament satisfet d’haver aconseguit el triomf en aquest Canàries, ha estat un triomf molt treballat en una prova molt difícil tant per la seva climatologia, penso que aquesta edició és la mes complicada que he corregut, com per les seves especials que no et permeten un moment de respir. En l’última etapa la pluja ha fet acte de presència i de quina manera, com vaig dir ahir gairebé ho prefereixo així, no obstant en la part final i tal com discorrien les coses, no sàvies que fer, si seguir atacant o intentar mantenir la diferència, hem decidit seguir al mateix ritme i així no trencar una concentració que havíem mantingut des del principi del rallye. Tot ha sortit bé i estic molt feliç tant per mi que pels membres del meu equip, Peugeot Sport Espanya, i espero que aquest triomf sigui l’inici d’una ratxa positiva per a nosaltres.

La classificació final del Rallye de Canàries 2005 ha quedat de la següent manera:: 1.-Vinyes-Lorza (Peugeot 206 S1600) 2h10’16.5 2.-Sordo-Martí (Citroën C2 S1600) a 0’52.1 3.-Ojeda-Barrabés (Peugeot 206 S1600) a 2’33.1 4.-Fuster-Medina (R/Clio S1600) a 3’59.6 5.-Hevia-Iglesias (R/Clio S1600) a 5’53.3 .

La classificació provisional del Campionat d’Espanya de Rallyes 2005 queda ara encapçalada per Dani Sordo amb 24 punts, seguit de Joan Vinyes amb 23 punts, Alberto Hevia 21 punts i Quique Garcia Ojeda 20 punts.

Servei de premsa


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF