A Cantàbria, Vinyes-Lorza juguen en camp contrari.

Com és habitual, la marxa del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt 2005 pel nord d’Espanya comença a Cantàbria, amb la disputa del 27 Rallye Cantàbria Infinita que un any mes organitza l’A.D. Peñucas. Joan Vinyes-Xavi Lorza (Peugeot 206 S1600) tindran entre els seus rivals directes al triomf a dos pilots locals, el seu company d’equip Quique Garcia Ojeda i l’actual líder de l’esmentat campionat Dani Sordo. A més Ojeda i Sordo són els últims vencedors de la prova que una vegada mes tindrà el seu centre neuràlgic a Santader.

La present edició del rallye Cantàbria Infinita presenta canvis notables en el seu traçat, desapareix una de les especials tradicionals en les últimes edicions, Castillol Pedroso, i es tornaran a disputar, després de sis anys, Hortigal-Bielva (14,35 kms.,) i Riclones-Puentenansa (17,97 kms.,). Precisament dues passades per aquests trams després de superar el pas inicial per Udías (12,04 kms.,) configuren les seccions matinals del rallye. Després d’un reagrupament de 1h30’, els pilots afrontaran les dues últimes seccions de la prova que es disputaran en trams coneguts, San Pedro del Romeral (20,25 kms.,) i Selaya-Lloreda (19,96 kms.,), encara que aquest últim s’allarga 8 kms., en la part inicial, respecte al traçat d’anteriors edicions.
En total el recorregut de la prova de Cantàbria suma 566,89 kms., dels quals 156,30 kms., són de velocitat.

A Cantàbria sempre és complicat seguir el ritme dels pilots de la terra i que coneixen a la perfecció unes especials, en les quals la majoria s’han iniciat en el món de la competició participant en el campionat regional. En aquesta edició del rallye, disputarem per primera vegada, Hortigal-Bielva i Riclones-Puentenansa, i això sempre suposa un desavantatge. L’objectiu inicial és aprofitar al màxim els reconeixements i a l’inici de la prova intentar seguir el ritme dels millors. Després ? si es presenta l’oportunitat... donar la sorpresa. Així doncs el pilot andorrà es mostra confiat a poder repetir l’excel·lent actuació de la passada temporada, repetir la segona posició de l’any passat seria, a priori, un bon resultat, encara que aquesta valoració pot variar en funció de qui guanyi. Cal veure quines condicions, sobretot climatològiques, presenta el rallye i en quina mesura és convenient arriscar per a mantenir o millorar la posició.

L’inici del 27 Rallye Cantàbria Infinita està previst a les 8h00 del pròxim dissabte, dia 14, en el podi instal·lat a l’Av. Stadium (Sardinero). La prova finalitzarà en l’esmentat podi a les 21h52 del mateix dissabte. Cal destacar que tant el parc d’assistència com el shakedown repetiran escenari, el Mercat Naacional de Bestiar de Torrelavega i el tram de Hoznayo respectivament. Això si, hi ha variacions en l’horari del shakedown, entre les 14h00 i les 18h00 del divendres (dia 13), per a celebrar a continuació, a les 20h30, la cerimònia de sortida.


Servei de premsa


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF