El Rias porta bons records a JoanVinyes i Xavi Lorza.

El Rallye Rias Baixas, quarta prova del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt i la primera de les tres que es disputaran aquesta temporada a Galícia, porta a la ment de Vinyes-Lorza, i de l’equip Peugeot en general, el record de la gran actuació de la passada edició. El pilot andorrà afrontarà el rallye amb la idea de repetir el triomf i d’aquesta manera no perdre de vista als capdavanters del campionat.

Els 81 equips inscrits en el 41 Rallye Rias Baixas es trobaran amb un recorregut pràcticament idèntic al de l’any passat, amb un total de 449,130 kms., dels quals 152,990 kms., són de velocitat. Les especials les mateixes, és a dir: al matí del dissabte es passarà dues vegades per As Neves (14,18 kms) Mondariz (24,05 kms.) i tan sols una per Moscoso (11,49 kms.),. A la tarda Fornelos (17,89 kms.) i Ponteareas (14,63), en dues ocasions cadascuna, seran en les que es decidirà la prova. On si hi ha canvi és en l’escenari del shakedown, en aquesta ocasió es portarà a terme en divendres, dia 2, a partir de les 14h00 en una especial de 2,86 kms., situada en el boscos de Bembrive.

En les dues últimes proves disputades en la competició d’asfalt, Vinyes ha viscut sensacions ben diferents, del triomf en Gran Canària a l’abandó a Cantàbria, que passarà a Vigo?, a mi m’agradaria repetir triomf en el Rias Baixas, de totes maneres el que si aquesta clar és que els resultats anteriors no influiran en el desenvolupament d’aquest ral·li. Cada carrera és diferent i a Vigo veurem quina situació trobem, tant en la carretera , en la climatologia, etc., i a partir d’aquestes variables veurem quina estratègia seguim. A priori sembla que el Peugeot 206 S1600 està a punt, fa dies que no té seqüeles de la sortida de pista de Cantàbria. Com és habitual en el shakedown li donarem els últims retocs per a poder lluitar, amb les màximes garanties, contra els nostres rivals des de la primera especial d’un rallye tan selectiu com segurament serà el Rias Baixas 2005.

El centre neuràlgic de la prova estarà situat una vegada mes en les instal·lacions del IFEVI de Vigo, encara que els participants es desplaçaran al podi situat en el centre de Vigo, per la cerimònia de sortida i el posterior recorregut pels carrers de la capital gallega el divendres a partir de les 21h30. La sortida oficial es donarà a partir de la 8h00 del dissabte en el podi situat en el IFEVI, mentre que l’arribada del primer equip al parc tancat final està prevista a les 21h32 del mateix dissabte.

La classificació provisional del Campionat d’Espanya de Rallyes 2005 després de tres proves (La Vila Joiosa, Canàries i Cantàbria) està així:
1.-Dani Sordo amb 39 punts, 2.-Alberto Hevia 33 punts, 3.-Joan Vinyes 23 punts, 4.-Quique Garcia Ojeda 20 punts, 5.-Miguel Fuster, 18 punts.

Servei de premsa


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF