Una punxada trenca el ritme de Vinyes-Lorza cap al podi del Rias.

Joan Vinyes-Xavi Lorza (Peugeot 206 S1600) solament han pogut ser desens en la classificació final del 41 Rallye Rias Baixas, quarta prova del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt. Vinyes-Lorza que van arribar a ser segons de la classificació provisional de la prova, van patir una punxada en la cinquena especial (van perdre mes 3’ en arreglar-lo) i van deixar en Mondariz 2 tota possibilitat d’aconseguir una posició entre els millors en la primera visita a Galícia de la temporada. En aquesta ocasió el Rallye Rias Baixas es va corra amb sol i temperatures estiuenques.

Des de la primera especial va quedar clar que Vinyes ho tenia difícil per a repetir el triomf de l’any passat, Sordo i Hevia han estat molt ràpids des de l’inici i han agafat avantatge en referència a la resta de participants. El pilot andorrà, tercer al final de la primera secció, no perdia l’esperança d’estar en el podi final. Després de la segona passada per As Neves superava a Hevia que havia punxat i es situava segon de la general, la sort de Vinyes es va acabar aquí. Una punxada a la meitat de la següent especial, segona passada per Mondariz, li va obligar a fer pràcticament 2 kms., punxat abans de canviar la roda en el tram, el contratemps es va saldar amb mes 3’ perduts i baixar fins a la 13a., posició de la general. A la tarda va sortir per totes, en aquesta ocasió no per a guanyar, sinó per a recuperar alguna posició i intentar sumar algun punt al seu compte particular en la classificació provisional del campionat, al final la recompensa ha estat de tan sols 1 punt.

En aquesta ocasió la sort tampoc ha estat de la part de Vinyes, cal acceptar que seguir el ritme de Sordo i Hevia era realment difícil per a nosaltres. De tota manera si no hagués estat per la punxada de l’última especial del matí, el podi no s’hagués escapat. Com de costum el Rias ha estat un rallye complicat, l’any passat amb pluja inclosa ens va sortir un rallye impecable, en canvi aquesta vegada la calor no ens ha portat sort, on hem punxat era impossible canviar la roda, córrer punxat un parell de quilòmetres, canviar la roda,.. A pesar que Sordo s’està distanciant de manera considerable en la classificació del campionat, Vinyes no pensa llençar la tovallola, hem de seguir lluitant, cal reconèixer que Sordo i el seu C2 s’estan comportant de manera molt regular, però no és menys cert que queda per disputar mes de la meitat del campionat i crec que tenim temps de reaccionar,

El triomf absolut en el 41 Rallye Rias Baixas ha estat dominat per Sordo-Del Barrio (Citroën C2 S1600) amb 1h34’05.8, seguit por Fuster-Medina (Renault Clio S1600) a 0’43.9, mentre que el tercer esglaó del podi ha estat pel Fiat Punto S1600 dels germans Vallejo a 0’58.8. Vinyes-Lorza han ocupat el desè lloc a 3’16.1.

La pròxima cita del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt també se celebrarà a Galícia, concretament a Orense, una setmana mes tarda del previst en el calendari inicial a causa de les eleccions autonòmiques que es portaran a terme en l’autonomia esmentada el dia 19 de Juny. Així doncs el Rallye Orense es disputarà el dissabte 25 de Juny.