Cap de setmana molt intens per a Vinyes-Lorza

Les casualitats del destí han volgut que en unes dates, pont de San Joan, en les quals el calendari inicial no preveia cap prova, s’hagin convertit, potser, en les mes complicades de la temporada. Joan Vinyes-Xavi Lorza al volant del Peugeot 206 S1600, disputaran dissabte que ve, dia 25, el 38 Rallye d’Orense, cinquena prova del Campionat d’Espanta de l’especialitat sobre asfalt, mentre que a l’endemà la cita és en León, per a disputar al volant del Peugeot 206 CTI , la tercera prova del campionat espanyol de rallyes de terra. Mes activitat impossible.

En el Rallye Orense 2005, Vinyes es trobarà amb un recorregut diferent al d’anteriors edicions, en el cas de les seccions matinals es podria afirmar que és un traçat pràcticament nou. En aquestes seccions els participants faran dues passades per les especials Toen-Castrelo (20,95 kms.), Melón-Avión (17,80 kms.) i Avión-Boborás (11,25 kms.), les dues últimes s’estrenen a la prova d’Orense mentre que la primera solament parcialment. A la tarda passaran, també dues vegades, per Canó do Sil (22,66 kms.) i San Pedro de Roques (24,39 kms.), en aquest cas els escenaris són coneguts encara que amb lleugeres modificacions. En total 558,07 kms., dels quals 182,85 kms., corresponen als trams cronometrats.
El recorregut del Rallye de León no serà tan exigent, també haurà 5 especials, però menys quilòmetres, al voltant dels 100 kms., de velocitat. En total el rallye consta de 298,50 kms.

Per al pilot andorrà la prova organitzada per la Escuderia Orense és de les mes complicades del campionat, normalment fa molta calor el que obliga a un sobre esforç tant per a les mecàniques com per a nosaltres. El risc de punxar és, com a mínim, el mateix que a Vigo, o sigui molt alt. A més les especials s’embruten molt de pedres, són molt estretes … En fi no serà fàcil però hem d’intentar per tots els mitjos estar entre els millors.
Amb el temps just de donar-se una dutxa i canviar-se de roba, Vinyes-Lorza iniciaran el desplaçament cap a León, on esperen arribar de matinada, això els permetrà descansar algunes hores, poques, abans d’iniciar el reconeixement dels cinc trams que configuren el Rallye de terra de la capital esmentada. En aquest rallye hem demanat a l’organització poder reconèixer les especials el mateix dia de la carrera, ja que el dissabte estem en el Rallye d’Orense En aquests moments ( dimarts dia 21) encara no tenim la confirmació oficial però suposo que no hi haurà problema. Sortir sense fer reconeixements ? aquesta possibilitat ni me la plantejo.

El doble compromís del cap de setmana s’iniciarà en el podi de la Plaça Bisbe Cesareo d’Orense a les 8h00 del dissabte, l’entrada en el parc tancat final del primer participant està prevista a les 22h15. Aquest any aquest rallye tindrà, a nivell d’organització, el seu centre d’operacions a les modernes instal·lacions de Expourense, lloc en el que també se situarà, com en anteriors edicions, el parc d’assistència.
A León, el centre neuràlgic de la carrera estarà a l’estadi Antonio Amilivia, el inici del rallye, en el podi situat en l’esmentat estadi, es donarà a les 9h00 del diumenge mentre que a partir de les 19h00 els equips que hagin superat el recorregut entraran el seu vehicle en el parc tancat final.

Servei de premsa


Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF