Vinyes-Lorza al final tercers en el Rallye d’Orense.

Joan Vinyes i Xavi Lorza van aconseguir la tercera posició en el 38 Rallye d’Orense, en un final d’infart. El pilot andorrà que va començar l’última especial de la prova amb un mínim avantatge sobre els pilots de Renault Clio S1600 de Hevia-Iglesias i Fuster-Medina, un trompo li va impedir mantenir-la i al final es va haver de conformar amb el tercer lloc del podi. La climatologia ha estat respectuosa amb els participants almenys en bona part de la jornada, amb tot en l’únic pas per Avión-Boboras, s’han trobat amb l’asfalt humit, després que caigués un ruixat abans d’iniciar l’especial. L’estat de les especials si que ha seguit el guió previst, és a dir les han trobat molt brutes i lliscants.

El Rallye Orense no va començar del tot bé per a Vinyes-Lorza, problemes de frens i el trencament d’un amortidor en les primeres especials, van provocar que l’andorrà perdés contacte amb el seu company Ojeda, encara que va poder igualar amb Hevia, Fuster i Vallejo en la lluita pel segon lloc. La segona secció Vinyes la va iniciar amb un scratch, mentre en el segon pas per Melón-Avión es va trobar amb el Fiat dels germans Vallejo bolcat a la meitat del tram el que li va fer perdre alguns segons i el segon lloc de la classificació provisional en favor de Hevia. Ojeda es mantenia ferma en la primer posició. La jornada de la tarda va seguir sense canvis, Vinyes i Ojeda es van repartir els scratch en la primera secció de la tarda. Però en el penúltim tram del Rallye, Cañón do Sil 2, es va produir el problema a la caixa de canvi del 206 de Ojeda, amb el que Vinyes, Hevia i Fuster, separats per tan sols 10”, es jugaven el tot pel tot en l’últim pas per San Pedro de Rocas. A final la sort no va estar del costat del pilot andorrà i va perdre la primera posició.

En aquesta ocasió Vinyes volia acabar el rallye i ha aconseguit un tercer lloc que per ell es insuficient, Em sap molt de greu per mi però també pel Quique que ha fet un rallye sensacional, crec que després dels resultats de Cantàbria i Vigo, el principal per a nosaltres era tornar al podi, encara que després de tenir el triomf tan a prop .... Tenint en compte que es tracta del Rallye de Ourense, una prova en la qual he tingut tot tipus d’experiències i poques bones, el resultat podria considerar-se bo, llàstima d’aquest trompo al final .... Per a Vinyes el rallye d’Orense ha estat una vegada mes molt dur, encara que en aquesta ocasió el resultat ha estat diferent al d’anteriors edicions. La primera secció, sobretot les dues primeres especials, no han estat gens fàcils, malgrat tot no hem perdut del tot el contacte amb les posicions de cap i això ens ha permès seguir lluitant per una posició entre els millors en les següents especials en les quals tot ha funcionat a la perfecció. Ha faltat el remat final.

Classificació del 38 Rallye de Ourense:
1.-Hevia-Iglesias (R/ Clio S1600) 2h04’21.5 , 2.-Fuster-Medina (R/Clio S1600) a 0’05.4 , 3.-Vinyes-Lorza (Peugeot 206 S1600) a 0’26.1 , 4.-Ojeda-Barrabes a 0’3’45.3, 5.-Concepción-Bello (Citroën C2 S1600) a 3’53.7.
Classificació del Campionat d’Espanya de Rallyes d’asfalt després de les cinc primeres curses:
1.-Alberto Hevia, 56 puntos, 2.-Dani Sordo, 54 p., 3.-Miguel Fuster, 42 p., 4.-Joan Vinyes, 34 p., 5.-Enrique Garcia Ojeda 30 p.

Tal com estava previst, Joan Vinyes-Xavi Lorza es desplacen a León aquesta mateixa nit, demà diumenge, dia 26, a la 6h30 iniciaran els reconeixements de les especials de Rallye de terra de León, prova en la que competiran al volant d’un Peugeot 206 GTI a partir de les 9h00.