El Campionat d’Espanya d’Enduro s’acaba a Granada.

Marcel Albós (Honda 450 4T) i Esteve Tor (KTM 450 4T), en aquesta ocasió acompanyats per Miquel Lopez (Honda 450 4T) i Ferran Lopez (Honda 450 4T), faran el llarg desplaçament fins a Granada, concretament a la localitat de Cullar, per tal de disputar el proper diumenge (dia 30) el’ Enduro de aquesta localitat, última cursa del Campionat d’Espanya de l’especialitat 2005. Els quatre pilots andorrans estan inscrits a la categoria Senior B 4T, en total son gairebé un trentena els participants que es disputaran el triomf en l’esmentada categoria a la prova andalusa.

El Moto Club Hinojora, organitzador de la cursa, ha preparat un recorregut total de 60 kms., en els que els pilots de la categoria Senior B tindran que completar dues voltes amb tres passades per un tram cronometrat (cronometrada lineal), una crono (traçat tipus motocross) i una especial x-treme (cronometrada amb obstacles). A part de d’aquestes cronometrades, la gran dificultat del traçat esta en la trialera que els pilots es trobaran entre el primer i segon dels tres controls horaris que tindran que superar. En opinió del responsable del traçat, Sr. José Mariano, el terreny es molt variat amb zones amb molta sorra, rius secs, i molta pedra de diferents mides segons les zones.
El dia anterior a la cursa a partir de les 10h00 del matí, tots el pilots que disputaran el Enduro podran fer la volta de reconeixement al traçat, tot i que les zones cronometrades el reconeixement el tenen que fer a peu, com es habitual. L’inici de la prova està previst a les 9h00 de matí del diumenge, mentre que el tancament de l’últim control horari està previst sobre les 19h00.

Albós i Tor, els dos pilots habitual en aquest campionat es desplacen a Cullar amb l’objectiu de com a mimin assegurar un lloc entre els deu millors de la classificació del campionat, per Albós, tot i que repetir el podi de la passada temporada es del tot impossible crec que un bon resultat aquí a Granada em podria fer avançar alguna posició, tot i que serà difícil. Pel que sabem l’enduro no es molt dur però les trialeres, segons com siguin, poden ser un lloc favorable per a mi. En aquesta ocasió els quatre pilots andorrans una vegada acabada la cursa no tornen cap a Andorra, tot i que aquest any cap dels que estarem a Granada anirà al Dakar, aprofitem que estem a mig camí per ara fins a Merzuga (Marroc), per fer tres jornades d’entrenaments sobre sorra, a les dunes del Erg-Chebbi. Cal esmentar que per els germans Lopez serà la seva primera participació en un entrenament d’aquest tipus, pel que fa a Albós, que ja va completar el Dakar 2004, i Tor es tracta de mantenir el feeling sobre l’element esmentat.

La classificació del Campionat d’Espanya d’Enduro de la categoria Senior B 4T abans de la disputa de la prova de Cullar està de la següent manera:
1.-Antonio Gimeno, 102 punts, 2.-Rafael Garcia, 95 punts, 3.- Efren Cabo, 85 punts, ...
5.-Esteve Tor, 58 punts, ... 7.-Marcel Albós, 40 punts.

Servei de premsa.

 

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF