Llovera tria Finlàndia per tornar al Mundial de Rallyes.

El primer cap de setmana del mes d’agost, concretament del 4 al 7, Albert Llovera-Marc Corral disputaran, al volant d’un Mitsubishi Evo VIII Grup N, el Rallye de Finlàndia, desena prova del calendari del Campionat del Món de l’especialitat. La primera i fins a ara única participació del pilot andorrà en el també conegut com Rallye Mil Llacs va ser a l’any 2001, en aquella ocasió Llovera va fer història tant del mundial com a la prova finlandesa al ser el primer pilot paraplègic que aconseguia finalitzar la cursa, va acabar en la setena posició entre els pilots del Campionat del Món Junior al volant d’un Fiat Punt S1600 i amb Marc Corral com a copilot.

Per Llovera a Finlàndia comença un nou repte, a part que tornarà a enfrontar-se a una prova de tres etapes amb més 300 kms., de velocitat, ho farà amb un vehicle amb el que fins al moment no ha tingut ocasió de competir, la nostra intenció al principi de temporada era sortir en el català de terra amb el Mitsubishi i així poder provar-lo en carrera. No hem tingut sort perquè les dues proves de l’esmentat calendari que s’havien de disputar abans del mes d’agost han estat ajornades... una llàstima. Malgrat tot el pilot andorrà no renuncia al seu viatge al país nòrdic i disputarà una de les proves mes ràpides del mundial sobre terra, tinc moltes ganes de provar les últimes evolucions que hem incorporat al Mitsubishi, sobretot a l’apartat frens. Hagués preferit tenir-lo mes al meu gust abans d’anar a Finlàndia, malgrat tot espero estar en el parc tancat final. He treballat a fons físicament i espero aguantar l’esforç que representen tres dies seguits de competició i amb algun tram cronometrat que supera els 40 kms.

Tal com comentava Llovera el recorregut és dur, hi ha una especial Moksi-Leustu que té 40,96 kms., i que a més és la penúltima de la segona etapa, és a dir es disputa en un moment en que les forces comencen a faltar. També cap destacar l’especial Vellipohja, de 33,93 kms., que en el decurs de la primera etapa es disputarà dues vegades. En total els kms., cronometrats són 320,04.

Llovera-Corral començaran la seva participació en el Rallye de Finlàndia 2005 el dia 4 d’Agost amb la disputa del tram espectacle Killeri de 2,06 kms., la sortida del primer vehicle en aquesta especial es donarà a les 19h00. Abans el pilot andorrà haurà superat les dures jornades de reconeixement dels 13 trams de velocitat, alguns es repeteixen dues vegades, que configuren el recorregut dissenyat per AKK Sports ltd., a la Regió dels Llacs i que té, una vegada mes, a la localitat de Jyväskilä com centre neuràlgic del rallye.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF