Llovera-Corral superen la duresa del primer dia a Finlàndia.

Albert Llovera-Marc Corral (Mitsubishi Evo VIII) han completat amb èxit la seva primera jornada en el Rallye de Finlàndia 2005, prova en la qual a més de debutar en competició al volant d’un Mitsubishi, el pilot andorrà retorna al mundial de rallyes després de dos anys d’absència. Llovera ha finalitzat aquesta etapa en la 12a., posició de la classificació de Grup N (43a., del scratch) a mes de 12’ de l’equip local Flodin-Andersson (Mitsubishi Evo VIII) dominador de la primera jornada en l’esmentada categoria.
El Rallye de Finlàndia s’ha iniciat amb el cel amenaçant pluja, de fet ha arribat a ploure encara que sense la força de dies anteriors, i ha acabat amb sol i una temperatura agradable (sobre els 20º).

La prioritat de Llovera a la prova finlandesa del mundial de l’especialitat era i contínua sent, arribar al podi final, sens dubte seria un èxit completar la prova, de tota manera hem d’anar pas a pas i de moment hem superat el primer. No vam poder disputar el shakedown ja que en aquests moments no tinc prioritat en la FIA i per tant les proves que teníem previstes les hem fet en carrera. Hem començat el rallye molt tranquils, potser massa, però això acaba de començar i pot passar de tot. De tota manera Llovera a mesura que avançava la prova s’ha sentit mes confiat i els temps han millorat, la idea és seguir progressant sense prendre riscos, de moment tot està sortint bé. Estic coneixent el Mitshu i estem modificant coses, sobretot de la meva posició dintre de l’habitacle, sobre la marxa. També hem muntat una nova evolució hidràulica per al fre, fins al moment el resultat és positiu encara que crec que amb temps es pot millorar. La segona etapa, que es disputarà demà dia 6, serà una veritable prova de foc per a l’estat físic del pilot andorrà, la jornada de demà serà molt dura, són moltes hores al volant i sobretot la disputa de l’especial mes llarga de la prova en la part final del dia, pot resultar complicada per als meus braços. De tota manera em sento molt bé i sóc optimista.

Fins al moment el dominador del Rallye de Finlàndia 2005, és l’equip local Gronholm-Rautianen (Peugeot 307 WRC) amb un temps de 1h 12’01.8, seguit molt de prop (0’05.8) per l’actual líder del mundial Loeb-Elena (Citroën Xsara WRC), mentre que la tercera posició és per a Martin-Park (Peugeot 307 WRC) a’0 41.6.

Tal com comentava Llovera, la segona jornada serà molt llarga en tots els sentits. La sortida del primer cotxe està prevista a les 6h00, mentre que l’arribada a partir de les 20h00. En total els equips supervivents de la primera etapa hauràn de superar un total de 8 especials cronometradas que sumen un total de 124,59 kms., en total l’etapa té 300 kms.La penúltima especial del dia és Moksi-Leutsu de 40,96 kms., és l’especial mes llarga de la present edició del Rallye de Finlàndia. Com comentava Llovera tot un repte per al seu físic.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF