Objectiu complert, però ...
Dues burxades en l’última especial han retardart a Llovera en la classificació final.

Albert Llovera-Marc Corral en el seu debut al volant d’un Mitsubishi Evo VIII han aconseguit acabar el Rallye de Finlàndia 2005 i una excel·lent 10a., posició del Grup N (33a., en la scratch). Així doncs el pilot andorrà marxa de la Regió dels Llacs amb la satisfacció d’haver fet realitat l’objectiu, per cert molt exigent, que s’havia marcat abans d’iniciar el viatge a Finlàndia. Llovera ha completat les tres jornades de competició amb un temps de 3h49’18.1, a 33’14.1 de l’equip guanyador de la categoria, format pels pilots locals Aki i Miika Teiksonen al volant d’un Subaru Impreza WRX. L’habitual duresa de la prova finlandesa del Campionat del Món de l’especialitat ha provocat que solament la finalitzessin 50 equips dels quals 14 eren del Grup N.

Estic molt satisfet tant pel resultat aconseguit com de la meva adaptació al Mitsubishi després dels 350 kms., que he pilotat. Ha estat realment un debut molt positiu tant per a mi com per a la gent que m’ha ajudat. Cal tenir en compte que sense les burxades en l’última especial haguéssim millorat mes o menys tres posicions en el Grup N, ser setens a Finlàndia ja hagués estat ... Llovera esmenta la millora de tres posicions tenint en compte que a la segona passada per Kruununpera ha fet 6’ minuts mes que a la primera a causa de les esmentades burxades. Segons el pilot andorrà, el primer s’ha produït mes o menys en el cinquè quilòmetre de l’especial de 25 kms., al copejar amb una pedra que no he pogut evitar, Marc ha canviat la roda davantera esquerra i hem continuat. Poc després he notat que alguna cosa no anava bé en la part del darrere esquerra del cotxe i he decidit anar molt tranquil per a almenys intentar acabar. Quan hem arribat a l’assistència final hem vist que el problema era un altra burxada.
Llovera valora de manera molt positiva la seva tornada a Finlàndia i a més amb un projecte nou, com he esmentat abans estic molt feliç també per la gent que ho ha donat tot perquè poguéssim córrer aquí. PCR Sport que han estat els quals han fet i s’han encarregat de mantenir la mecànica del Mitsubishi. Guidosimplex que han instal·lat els comandaments perquè pogués pilotar a més d’incorporar les últimes novetats. Mentre que Calm Competició s’han encarregat de coordinar el desplaçament i estada de tot l’equip en Jyväskylä. No puc oblidar, en aquests moments que tot ha sortit potser millor de l’esperat, als meus esponsors que han dipositat tanta il·lusió com jo mateix en aquest nou projecte que hem iniciat conjuntament.

Tal com es preveia el podi absolut s’ha repetit per tercer dia consecutiu. Gronholm-Rautianen (Peugeot 307 WRC) amb un temps de, 2h54’11.0 ha estat el gran vencedor seguit de Loeb-Elena Citroën Xsara WRC) a 1’06.7 i per Martin-Park (Peugeot 307 WRC) a 1’35.6. Per a Marcus Gronholm és la cinquena victòria en el rallye del seu país en les sis últimes edicions.

A partir d’aquests moments Albert Llovera pensa prendre’s uns dies de descans per a recuperar-se del desgast físic que ha hagut de fer a Finlàndia i després començarà de nou a pensar en la seva participació al volant del Fiat Stylo Abarth en el Campionat d’Espanya de Rallyes sobre terra. La pròxima prova d’aquest calendari és doble i es disputarà a Madrid els dies 10 i 11 de setembre.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF