Triomf de Vinyes-Mercader a Palma del Río.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Peugeot 206 XS) han aconseguit el triomf en la categoria de 2 rodes motrius en el Rallye de Palma del Río, sisena prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Vinyes ha aconseguit en terres andaluses la seva tercera victòria en 2RM en el 2005 (7a., posició scratch) i es situa segon a la classificació provisional del Campionat de la seva categoria a 10 punts de Josep Bruguera que és el nou capdavanter. La pluja que ha va caure a Palma del Río a principi de setmana ha provocat l’anul·lació del tram espectacle i ha complicat de manera considerable algunes zona del traçat.

La prova no va començar gens bé per a Vinyes-Mercader que al final del primer bucle per les dues primeres especials (Tram A-18,23kms., i Tram B-9,51 kms.,) es trobaven en quarta posició de 2RM, superats pels Fiat Stilo d’Abel Fernandez i Miquel A. Garcia i pel Peugeot 206 XS de Bruguera. A partir d’aquest moment el pilot andorrà va començar a marcar els millors temps de la seva categoria i al finalitzar la segona passada pels trams esmentats ja es trobava al capdavant de la classificació de 2RM, superant en 16” a Bruguera i 35” a Garcia. A la tarda (Tram C-8,62 kms., Tram D-7,82 kms.,) Vinyes no va afluixar i va ser augmentat les diferències a mesura que avançava el rallye, va marcar els scratch de la tarda, menys en l’última especial que va assegurar el resultat i va ser superat per Miguel A. Garcia per 1” .

Vinyes estava molt sorprès dels temps realitzats en la primera passada pels trams cronometrats del matí, hem sortit tranquils, no volíem arriscar en un recorregut que estava bastant trencat i en el qual havia paranys de vegades molt difícils de veure. De totes maneres no pensava perdre tanta diferència amb els meus rivals mes directes en la categoria 2RM. A partir de la segona passada les coses han canviat, en l’especial de 18 kms., hem rebaixat 1’ en referència al nostre temps anterior. Amb aquest triomf Vinyes torna a tenir serioses opcions al títol de dues rodes motrius, el rallye ha estat molt dur, ha hagut molts abandons i en aquest aspecte el del Sevilla i Viera ens ha afavorit. Tot es decidirà en els dos dies de Gudiña i crec que no serà fàcil, Bruguera està anant molt fort i a més de forma regular. De tota manera estic molt motivat i lluitaré fins al final per aconseguir el títol esmentat.

La pròxima i última cita del Campionat d’Espanya de Rallyes de terra de la present temporada tindrà lloc en A Gudiña (Orense) els dies 12 i 13 de novembre. La cita serà doble i tal com ha comentat Vinyes el títol de 2RM es decidirà en terres gallegues.

La classificació final de la categoria de 2RM en el Rallye Palma del Riu 2005 ha estat:
1.-Vinyes-Mercader (Peugeot 206 XS) 53’06.0, 2.-Bruguera-Paré (Peugeot 206 XS) a 0’51.8, 3.-Garcia-Ranero (Fiat Stilo Abarth 1.8) a 0’57.8, 4.-Garcia-Gonzalez (Fiat Punt HGT) a 4’06.6, 5.-Casillas-Casillas (Seat Ibiza 1.8 T) a 4’54.3

La classificació provisional de la categoria de 2RM del Campionat d’Espanya de Rallyes queda així:

1.- Josep Bruguera, 110 punts, 2.- Joan Vinyes, 100 p. 3.-Enrique Sevilla, 90 p., 4.- Alfonso Viera, 83 p., 5.-Miguel A. Garcia, 78 p.