Triomf absolut de Vinyes-Mercader en el Rallye de terra de Cervera.

Joan Vinyes-Jordi Mercader han aconseguit la primera posició en la classificació scratch del 6è., Ral.li Ciutat de Cervera la primera que aconsegueix aquest tàndem al volant del Peugeot 206 XS dues rodes motrius. Vinyes-Mercader van avantatjar en 7” al Mitsubishi Lancer Evo VII, quatre rodes motrius, pilotat per Eduard Pons-Ramón Izquierdo, van completar el podi Albert Orriols-Carles Vico, també al volant d’un Mitsubishi Evo VIII de tracció total, a 14”.

Les especials que configuraven la prova organitzada per WRC Management van agradar en general als participants, a pesar que les pluges de l’última setmana havien castigat en part les pistes per on es va desenvolupar la prova. Molta pedra solta i en la segona passada la pols van ser els elements mes habituals en el traçat. Durant el rallye el sol ha acompanyat als equips participants encara que en el seu inici els termòmetres no superaven els 10º.

El pilot andorrà va plantejar el rallye sense pensar en la classificació encara que sempre mirant de reüll els temps dels rivals, com he repetit en diverses ocasions, per a nosaltres era important trobar un bon ritme de carrera i acumular quilòmetres al costat del Jordi. A meitat rallye érem capdavanters i això em va sorprendre. Havíem corregut molt però d’això a superar als Mitsubishi... A partir de llavors comencem a controlar els temps i la veritat és que l’última especial era curta, una mica mes de 4 kms., però s’ha fet llarga ja que la iniciem amb tan sol 6” d’avantatge sobre Pons. Per a Vinyes el resultat de Cervera confirma les bones sensacions amb les quals va deixar Madrid fa mes o menys una setmana, m’he trobat molt a gust pilotant i sobretot amb els temps aconseguits, hem anat molt de pressa però sense ensurts. També hi ha hagut un bon enteniment amb Jordi, en fi estic molt content i amb ganes de seguir endavant tant en el Campionat d’Espanya com en el català de terra. A pesar del triomf Vinyes no s’ha lliurat del tot de les punxades, ha estat en la segona especial del rallye, de totes maneres en aquesta ocasió no ha tingut la gravetat d’altres ocasions, ja que he pogut acabar l’especial i després canviar la roda, el temps perdut ha estat mínim.

La classificació final del 6è., Ral.li Ciutat de Cervera ha quedat de la següent manera:

1.-Vinyes-Mercader (Peugeot 206 XS) 34’25”, 2.-Pons-Izquierdo (Mitsubishi Evo VII) a 0’07”, 3.-Orriols-Vico (Mitsubishi Evo VIII) a 0’14”, 4.-Pou-Muñoz (Mitsubishi Evo VI) a 0’24”, 5.-Ribalta-Bernadich (Mitsubishi Evo VII) a 0’31”.

La pròxima cita del català de terra, la tercera de la temporada 2005 , serà a Figueres (Girona) el segon cap de setmana d’Octubre.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF