Vinyes-Mercader acaben la temporada guanyant a Tàrrega.

Per segona vegada aquesta temporada, Joan Vinyes-Jordi Mercader (Peugeot 206 XS ) han aconseguit el triomf absolut en una prova del Campionat de Catalunya de Rallyes de terra. En aquesta ocasió Vinyes-Mercader van pujar al esglaó mes alt del podi situat a la Plaça del Carme de Tàrrega (Lleida) una vegada acabat el 11è., Rallye de terra de la Escuderia de l’esmentada localitat lleidatana. El pilot andorrà va completar les 6 especials de la prova amb un temps de 57’14”, superant en 21” a Orriols-Vico (Mitsubishi Evo VIII) mentre que el tercer lloc va ser per a l’equip campió de Catalunya de l’especialitat, Ribalta-Bernadich (Mitsubishi Evo VII), a 1’09”.

El pilot andorrà va afrontar l’última prova de la temporada sobre terra sense un objectiu concret, entre els 60 equips inscrits hi havien molts pilots habituals del Campionat d’Espanya amb vehicles molt potents i per tant abans de començar era complicat aspirar a posicions del podi absolut. Després de la primera passada per les dues especials (Bellpuig 12,4 kms., i Talladell 14,39 kms.,) Vinyes se situava entre els cinc millors de la prova tot hi haver punxat en la segona especial i tenir problemes de frens. En el segon bucle va seguir escalant posicions, Vinyes va millorar els seus temps i alguns dels rivals que’l precedien van tenir problemes mecànics. Va començar l’últim pas pels trams cronometrats en segona posició però a mes de 40” de Ribalta-Bernadich, amb la qual cosa si aquest no tenia problemes el triomf no era possible. En aquesta ocasió la sort va afavorir al pilot andorrà ja que Ribalta amb problemes de turbo no va poder mantenir el ritme.

Al final de la prova el rostre de Vinyes reflectia una immensa felicitat, ha estat un any difícil i acabar-lo amb un triomf absolut a Tàrrega ha estat una gran satisfacció. Hi havia una inscripció pràcticament de Campionat d’Espanya i per tant per a guanyar nosaltres, amb un dues rodes motrius, si els de davant no tenien problemes era impensable. De tota manera he sortit a donar-ho tot, hem corregut molt i en cap moment hem donat la carrera per perduda, aquesta vegada el final ha estat potser mes feliç pel difícil que era a priori aconseguir la victòria. Cal reconèixer que avui hem tingut la sort de cara, De tota manera Vinyes ha hagut de superar un moment crític en la segona especial del rallye, ha estat un toc amb una pedra a l’inici del tram, la roda s’ha anat desinflant lentament i hem pogut acabar l’especial sense parar per a canviar-la. Durant tot el tram el cotxe tenia reaccions estranyes però l’important ha estat no haver de parar. Vull destacar també que les dues especials, sobretot la primera, eren precioses, molt ràpides i amb una pista en perfecte estat.

La prova de Tàrrega posa el punt i final al calendari de terra que s’havia marcat Vinyes en la segona part de la temporada 2005. De tota manera el pilot andorrà abans de donar per tancat l’any esportiu disputarà dissabte que ve, dia 17, els 1000 kms., de la Hyundai en el circuit del Jarama (Madrid). Serà la primera i única prova que Vinyes disputarà en aquest 2005 en un circuit.