Andorra segueix fidel al Campionat del Món de Trial

Un any mes, serà l’onzè des de 1992, els millors especialistes del món del trial es donaran cita a Andorra per a disputar el Gran Premi d’Andorra de l’especialitat, en aquesta ocasió la setena prova del calendari del campionat esmentat. Així doncs diumenge que ve, dia 19 de juny, Fujinami, Lampkin, Cabestany i Raga disputaran a les muntanyes que envolten Sant Julià de Loria una etapa mes del seu camí cap al títol de campió del món de la present temporada.

El recorregut preparat pels membres de la Federació Motociclista d’Andorra per a l’ocasió consta de 15 zones, 7 d’aigua, 7 amb abundant pedra i la que tanca el recorregut estarà situada en el centre de Sant Julià de Loria, per a ser exactes a la Plaça de la Germandat. Les zones d’aigua són les que obren el traçat, concretament la quatre primeres estan situades en el riu de Juberri, un escenari habitual en diverses edicions del trial andorrà. Una vegada superat aquest complicat inici, els participants tornaran a St.Julià on trobaran les altres zones d’aigua abans d’iniciar la pujada en direcció a Fontaneda i afrontar el nucli de zones de pedra situades en una ubicació semblant a la de l’any passat. Com és habitual la zona 15 serà l’única artificial.

En l’aspecte purament esportiu es pot afirmar que mai el Campionat del Món de trial ha arribat a Andorra tan igualat. Del primer classificat Takahisa Fujinami (Honda), actual campió del món, fins al quart Adam Raga (Gas Gas) solament hi ha set punts de diferència, 96 punts per al pilot japonès per 89 punts del d’Ulldecona. Entre els pilots esmentats es troben, empatats a 94 punts, ni mes ni menys que Dougie Lampkin (Montesa) i Albert Cabestany (Sherco) que ja saben el que és triomfar en el Principat d’Andorra.

Així doncs la cita és diumenge que ve a les 10h00, hora en el qual primer pilot prendrà la sortida des del podi situat en la Plaça Lauredia, per a superar les 15 zones previstes en un màxim de 5h30 (3h30 la primera volta i 2h00 la segona) per a no augmentar la puntuació amb penalitzacions per temps.

A més de la prova puntuable per al Campionat del Món de trial, durant la jornada anterior, dissabte 18 de juny, es celebrarà un trial puntuable per al Campionat d’Espanya de les categories Sènior C, Junior, Cadets, Veterans i Femines. Els pilots de les primeres categories esmentades es trobaran amb un traçat de 11 zones mentre que el de les noies serà de 8 zones. La prova s’iniciarà a les 9h00 i tindran 4h30 per a finalitzar-lo sense penalitzar (2h30 la primera volta i 2h00 la segona).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF