Dougie Lampkin s’en va d’Andorra com a líder del Mundial.
Adam Raga assoleix el triomf en el G.P. d’Andorra 2005.

Adam Raga (Gas Gas i Dougie Lampkin (Montesa) han estat els gran protagonistes de la cursa andorrana del Campionat del Món de Trial. Al arribar al podi final els dos pilots han sumat 34 punts de penalització, el català ha estat el guanyador de la prova després de comptabilitzar 16 zones a 0 punts per 15 zones a 0 de Lampkin. Pel que a la climatologia cal destacar la forta calor, s’han fregat els 40º, que han tingut que suportar tan els pilots com la gran quantitat d’aficionats que han estat a les zones del recorregut.

La igualtat també ha seguit sent la tònica dominant a Andorra, després de la primera volta els capdavanters, Lampkin, Fujinami, Cabestany i Raga, estaven separats per tan sols tres punts, aixì doncs la cursa quedaba molt oberta abans de l’inici del segon pas per les 15 zones del recorregut. En la continuació encara s’han igualat mes las puntuacions, fins arribar al empat final entre Raga i Lampkin que s’ha resolt en favor del pilot de Gas Gas per una zona mes feta a 0 punts.

Tot just acabar, Josep Punti, feia la següent valoració de la prova, la prova s’ha desenvolupat sense problemes, i ha agut algun que altre imprevist que hem anat solucionant a mesura que es produïen. Els membres del jury han valorat de manera molt positiva el nostre treball, i això es molt important de cara a poder mantenir l’organització de la cursa en properes temporades. Un altre fet a destacar es la nombrosa assistència de públic, s’ha estimat en 7000 els aficionats que han viscut en directe el G.P. d’Andorra 2005. Pel que fa al recorregut sempre hi ha alguna zona en la que la dificultat provoca alguna queixa entre els pilots, en aquest aspecte aquest any s’ha catalogat la zona 5, una de les noves en la part final del riu de Juberri, d’impossible. La 1 i la 9 han estat les mes complicades i en les que els pilots capdavanters han marcat diferencies. Cal dir que el mitjana que segons els entesos fan bo un recorregut, 1,5 punts de penalització per zona, s’ha complert.

Classificació del G.P. de Trial d’Andorra.
1.-Adam Raga (Gas Gas) 34 punts (16 zones a 0), 2.-Dougie Lampkin (Montesa) 34 p. (15 zones a 0),3.-Albert Cabestany (Sherco) 37 p., 4.-Takahisa Fujinami (Honda) 38 p., 5.-Toni Bou (Beta) 41 p.
Junior.
1.- James Dabill (Beta) 52 punts, 2.- Daniel Gibert (Gas Gas) 76 p., 3.-Laia Sanz (Montesa) 80 p. 4.- Julien Arnaud (Gas Gas) 81 p., 5.- Diego Garrido (Montesa) 81 p.
Junior 125.
1.- Daniel Oliveras (Gas Gas) 35 punts, 2.- Mateo Grattarola (Sherco) 58 p., 3.- Loris Gubian (Sherco) 59 p., ... 16.- Josep Lluch (Gas Gas) 111 p.

Classificació provisional del Campionat del Món de Trial 2005.

1.-Dougie Lampkin (Montesa) 111 punts, 2.-Adam Raga (Gas Gas), 109 p., 3.-Tkahisa Fujinami (Honda) 109 p., 4.-Albert Cabestany (Sherco) 109 p., 5.- Marc Feixa (Montesa) 80 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF