Vinyes-Mercader a l’esglaó mes alt del podi a Alcanyís.

D’espectacular es pot catalogar el debut de Joan Vinyes-Jordi Mercader al volant del nou Subaru Impreza. El pilot andorrà ha aconseguit el triomf en el Rallye de terra d’Alcanyís després de marcar el millor temps en 6 dels 9 trams disputats. Villanueva-Tramont (Mitsubishi Lancer Evo VIII), a 0’48.6, i Zuluaga-Lopez (Seat Còrdova 4x4) a 0’55.1 han completat el podi scratch de la prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra.

El pilot andorrà ha iniciat la prova sense forçar en cap moment el ritme, però que res per temptejar on estava respecte els seus rivals. Va marcar el millor temps en les dues primeres especials de la rallye però seguit molt de prop per Joan Roca-Xavi Lozano (Mitsubishi Lancer EVO VIII). En la segon pas per l’especial A (19,88 kms.,) Roca va trencar la seva mecànica i deixo a Vinyes en cap amb un avantatge que superava els 30” sobre Alex Villanueva. A partir aquest moment tot va ser però senzill el pilot d’Andorra que va seguir mantenint un ritme excel·lent que li va permetre mantenir la concentració i seguir marcant temps excel·lents en les especials.

Satisfacció total en la cara de Joan Vinyes poc abans de pujar al podi, sincerament no ho esperava, guanyar i a més marcant el millor registre en la majoria dels trams. El Subaru és un gran cotxe i a més fàcil de pilotar, a més també cal tenir en compte que en aquest rallye no hem tingut cap problema i en les assistències ens hem limitat ha fer canvis mínims però que res per precaució. El que si ha estat una sorpresa agradable per a Vinyes ha estat el recorregut que en aquesta ocasió han preparat els organitzadors d’Alcanyís, dels trams ràpids d’altres edicions només hem tingut un, l’últim del bucle de la tarda, la resta han estat molt bonics, en els que el pilotatge prevalia sobre la potència de les mecàniques.

Així doncs Joan Vinyes veu augmentat el seu palmarès amb una prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra, la primera que aconsegueix. A més se situa com a primer líder de la classificació provisional de l’esmentat campionat de la present temporada.

El Rallye de terra de Granada, que es disputarà el dia 8 d’abril, és la pròxima cita d’un campionat que Vinyes ha iniciat de la millora manera, és a dir guanyant.
Vinyes no va dubtar en dedicar aquest triomf al seu pare

Servei de premsa


3er. Rallye de terra de Alcanyís Campionat d'Espanya de Rallyes de terra
1 Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 1h01'15.2
2 Villanueva-Tramont (Mitsubishi) a 0'46.2
3 Zuluaga-Lopea (Seat Cordoba 4x4) a 0'47.6
4 Vidal-Lema (Mitsubishi) a 1'24.6
5 Claudio Aldecoa-Barrabés (Ford) a 1'40.1
1 Joan Vinyes
32
2 Alex Villanueva
25
3 Santiago Zuluaga
20
4 Amador Vidal
17
5 Caludio Aldecoa
15

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF