Joan Vinyes va tenir el podi molt prop a Granada.

Per poc, però Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza STI Spec C’05) no han pogut confirmar el seu segon podi en la present edició del Campionat d’Espanya de rallyes de terra 2006, una punxada en el penúltim tram, quan eren segons de la classificació scratch, els ha fet perdre més de 3’ i per tant tota opció a quedar entre els millors del Rallye de Granada. Al final Vinyes ha acabat en la 19a., posició de l’esmentada classificació i en el 3er., posat de la Copa Subaru. El triomfador del Rallye de Granada 2006 ha estat Vidal-Lema (Mitsubishi Lancer Evo VIII) amb un temps de 55’13.2, Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) han quedat a 3’ 47.2, del guanyador.

Des del mateix inici del rallye s’ha pogut comprovar que hi hauria mes igualtat que en el prova inicial del campionat celebrada a Alcanyís. Al final de la primera passada per les tres especials que configuraven la prova Vinyes-Mercader encapçalaven la classificació, però els cinc primers estaven separats per menys de 5” . Una vegada completat el segon bucle el pilot andorrà va perdre una posició, era segon a 9” del líder, el Mitsubishi de Vidal-Lema, mentre que 2” per darrere tenia a Roca-Lozano també al volant d’un Mitsubishi Lancer Evo VIII. L’últim bucle va començar bé, Vinyes li va treure mes de 7” a Roca i semblava confirmar-se en el segon lloc, però la punxada esmentada va acabar amb totes les possibilitats del pilot andorrà de lluitar pel triomf.

A pesar d’ocupar en tot moment posicions del davant, Vinyes va tenir des de la primera especial problemes amb la suspensió davantera, les reaccions del cotxe no van ser les mateixes de la primera carrera, la suspensió la vam revisar després d’Alcanyís i el seu comportament no era el mateix. El cotxe votava molt de davant, és a dir semblava que en la part davantera no duguéssim amortidors, això ens va provocar mes d’un ensurt però vam tenir opcions de podi fins a la punxada. Vinyes ha acabat la prova molt decebut per tal com ha anat la carrera en general, per a estar en els temps dels nostres rivals aquesta vegada hem hagut d’arriscar molt, abans de la prova d’Orense hem de treballar molt fort per solucionar el problema de la suspensió davantera que avui ens ha fet patir molt.

En la classificació provisional del campionat, Joan Vinyes baixa fins a la quarta posició amb els 32 punts que va aconseguir a Alcanyís. Amador Vidal se situa líder amb 48 punts, seguit de Alex Villanueva amb 38 p., i Claudio Aldecoa amb 33 p .