Marcel Albós molt a prop del triomf a Los Navalmorales.

Tan sols 52 centèsimes de segon van separar a Marcel Albós (Honda 450 4T) de la victòria a la categoria Senior B a l’Enduro de los Navalmorales, segona cursa del Campionat d’Espanya de l’especialitat. El guanyador de la categoria va ser el pilot local Eduardo Cuesta (Yamaha 450 4T) que va invertir en total de 29’44.60 en completar les especials de la cursa. Amb aquest segon lloc Albós també es situa segon a la classificació provisional del campionat a tan sols 3 punts del líder Raul Oliveros que suma un total de 45.

El pilot Andorra va planteja la primera volta al recorregut de manera mes aviat conservadora, sobre tot després d’un lleugera sortida que va patir a l’especial inicial de la prova, en el circuït de motocross de Santa Ana. A la segona, però, va protagonitzar una excel·lent remuntada que el va portar fins al segon lloc després d’assolir els millors registres de la seva categoria a les tres especials del traçat.

Albós, una vegada conegut el resultat, es lamentava de la mínima diferencia per la que va perdre la cursa, mes que res perquè si abans de la especial extrem hagués conegut les diferencies crec que hauria pogut anar més ràpid. Amb tot no se sap mai perquè de vegades per voler anar mes ràpid ho hauria perdut tot. Son les carreres, a l’Endurada de Tremp vaig guanyar per 20 centèsimes i avui m’ha tocat perdre per 52. De tota manera si hagués pogut triar hauria preferit guanyar aquí. El recorregut de l’enduro organitzat pel C.D.B. Peñon de Ataque, va ser fins i tot millor del que el pilot andorrà esperava, tal i com vaig comentar abans de fer el desplaçament a Los Navalmorales les curses en aquest lloc sempre son dures i tècniques, calia confirmar que aquets any es repetiria l’escenari, la veritat es que ha estat un recorregut perfecte per les meves característiques com a pilot. Pot ser l’únic que no m’afavoria era la crono del circuït de motocross que els pilots locals coneixen molt bé, la resta va respondre a les millors referències.

La classificació final de la categoria Senior B 4T del III Enduro Montes de Cuenca va ser la següent:
1.- Enduardo Cuesta (Yamaha) 29’ 44.60, 2.- Marcel Albós (Honda) a 0’00.52, 3.- Juan Martinez (Yamaha) a 0’24.96, 4.- Bienvenido Sanchez (Yamaha) a 0’53.86, 5.- Melchor Faja (Sherco) a 1’32.15, 6.- Raul Oliveros (Honda) a 1’50.33, 7.- Esteve Tor (KTM) a 1’56.88, ..... 16.- Cristian España (Honda) a 5’13.54.
Cal recordar que la cursa va tenir una durada d’unes quatre hores, però a la classificació tan sols es comptabilitzen els temps assolits a les especials i les penalitzacions dels controls horaris.

La classificació provisional del Campionat d’Espanya de la categoria Senior B.
1.- Raul Oliveros, 40 punts, 2.- Marcel Albós, 37, 3.- Alejandro Andreu 32 p., 4.- Bienvenido Sanchez, 32 p., Melchor Faja, 30 p., Juan Martinez, 30 p., ....
Esteve Tor, 20 p., .... Cristian España, 5 p.,.

D’altra banda. Carles Iscla (Yamaha), pilot andorrà que va disputar la cursa dins de la categoria Senior C 4T, va assolir el quart lloc en aquesta categoria a 0’59.11 del guanyador Jose M. Fernandez (KTM).

La propera cursa del Campionat d’Espanya d’Enduro es disputarà a La Pobla Tornesa (Castellón) el dia 23 d’Abril.