Vinyes-Mercader pugen a l’esglaó mes alt del podi de Guijuelo.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Subaru Impreza) van aconseguir un clar triomf en el I Rallye de terra de Guijuelo, quarta prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Aquest triomf confirma a Vinyes a la primera posició de la classificació provisional de l’esmentat campionat. La prova va resultar més dura d’allò previst degut a la gran quantitat de pols i a les pedres que apareixien a mesura que passaven els vehicles, en la part positiva cal esmentar que aire que va fer durant bona part del dia va millorar la visibilitat en les especials i va fer que la calor fora però suportable

A la prova de Guijuelo, l’absència de Samuel Lemes per lesió, va obligar a Vinyes-Mercader a obrir pista a totes les especials, malgrat tot el pilot andorrà va estar sempre molt a prop dels Mitsubishi d’Alex Villanueva i Amador Vidal que van ser els primers dominadors del Rallye. A la segona passada pel tram B (últim del mati) Vinyes va aconseguir el seu primer scratch i va passar a la primera posició de la classificació provisional scratch.
La 3a., secció (primera de la tarda) va ser de total domini de Vinyes-Mercader que van marcar el millor temps en les tres cronometrades, confirmant el seu liderat. A falta del bucle final, Vidal-Lema a 33” i Villanueva-Tramond a 45”, ocupaven la segona i tercera posició respectivament. En la segona passada per aquestes especials finals Vinyes es va limitar a mantenir les diferències, per aconseguir el seu segon triomf de la temporada.

Potser la falta de costum de ser el primer a passar per les especials ha motivat la pèrdua d’alguns segons a les primeres especials. Estic acostumat a trobar referències i avui no les he tingut. De totes maneres estic a prop dels que em precedeixen i queda molt rallye per davant, amb tot penso que els Mitsu corren molt sobretot a les zones ràpides. Eren les paraules de Vinyes després de finalitzar en tercera posició el primer bucle de la prova de Salamanca. La confiança que tènia Vinyes en les seves possibilitats es va veure aviat reflectida en els cronos i tot va canviar de manera radical, així ho explicava una vegada confirmada la seva segona victòria de la temporada, al assolir el primer lloc abans de l’assistència de meitat de carrera, hem decidit sortir a per totes a la tarda per intentar sorprendre als nostres rivals més directes, crec que ho hem aconseguit i estic molt feliç per aquest segon triomf en aquesta primera part del campionat que em dóna més avantatge al capdavant de la classificació provisional del Campionat 2006.

Classificació del I Rallye de terra de Guijuelo:
1.-Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) 48’43.7 , 2.-Vidal-Lema (Mitsubishi Evo VIII) a 0’22.7 , 3.-Villanueva-Tramont (Mitsubishi Evo VIII) 0’30.7 , 4.-Izaguirre-Gomez (Mitsubishi Evo IX) a 1’22.3 , 5.- Pardo-Rivera (Subaru Impreza) a 1’35.2.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Rallyes de terra:
1.- Joan Vinyes, 89 punts, 2.- Alex Villanueva, 74 p., 3.- Amador Vidal 73 p., 4.- Alex Criville, 50 p., 5.- Javier Izaguirre, 47 p.

L’activitat per als participants del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra, tornarà els dies 15, 16 i 17 de Setembre amb la prova doble de Madrid.