Jornades decisives per a Vinyes-Mercader en el Rallye Ecija-Palma del Rio.

El pròxim cap de setmana, dies 28 i 29 d’Octubre, es reprèn el Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra amb la disputa de la prova doble, cinquena i sisena del campionat, a Ecija (Sevilla) i Palma del Rio (Corboda), localitats separades per mes o menys de 20 kms., que acullen de manera conjunta l’organització del 1 i 2 Rallye de terra de Ecija-Palma del Rio. Per a Vinyes, líder provisional, la prova andalusa representa la primera oportunitat de sentenciar de manera definitiva el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra 2006.

El recorregut dissenyat pels membres del RACE consta en aquesta ocasió de 9 especials per cada jornada que totalitzen 94,27 i 85,33 kms., cronometrats a cadascun dels ral·lis. De moment sols ha transcendit d’aquest recorregut que el tram espectacle es disputarà en les instal·lacions del Camp de tir de Malpica a Palma del Rio. En referència a la base del rallye cal comentar que la zona d’assistència, parc tancat de sortida i arribada i el parc de les verificacions tècniques estaran ubicats en el Recinte Firal d’Ecija, mentre que la part administrativa de la prova estarà instal·lada en el pavelló Alcarrachela de la mateixa localitat sevillana.

Després de quatre mesos d’atur a l’espanyol de terra, Vinyes es mostra impacient per tornar a la competició nacional, per a nosaltres és una prova molt important, tenim 15 punts d’avantatge respecte al segon i en cap cas hem d’arriscar, sobretot durant la jornada de dissabte. Un incident en la primera prova ens podria deixar fora dels dos ral·lis i això seria un pas endarrere important pensant en la classificació final del campionat. Per a aquesta prova els rivals directes seran Alex Villanueva i Amador Vidal encara que en la inscripció també destaca la presència de Dani Sola, actual Campió d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, i Nani Roma amb el que Vinyes va tenir un espectacular duel a Figueres, el pilot andorrà ho té clar, sortirem a guanyar, però en aquesta ocasió no a qualsevol preu. Dani i Nani són dos pilots molt ràpids i a més correran sense cap pressió en aquest rallye, els seus objectius a Ecija són molt diferents als nostres, així doncs crec que seria un error agafar-los com a referència. De totes maneres hi ha alguns factors, com per exemple les especials, les diferències en la recta final de les proves, entre d’altres, que poden fer canviar el plantejament inicial...

L’activitat per als equips participants en el 1 i 2 Rallye Ecija-Palma del Rio s’iniciarà divendres, dia 27, amb les verificacions i els reconeixements de les especials que tindran una durada de 4 hores, en aquest cas hauran de passar pels trams cronometrats dels dos ral·lis. L’inici de les proves està previst a les 8h00 de dissabte i a les 7h00 diumenge, en els dos casos els equips participants que hagin completat el recorregut estaran 11 hores a entrar al parc tancat final.

Servei de premsa

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF