Per fi ! Joan Vinyes puja al podi a La Vila Joiosa

Amb el tercer lloc aconseguit el 16 Rallye de La Vila Joiosa Trofeu Mediterràneo, Joan Vinyes aconsegueix afegir un nou podi al seu palmares esportiu. Vinyes-Mercader han completat una excel·lent prova al volant del Renault Clio S1600, arrodonida amb el scratch en el primer pas per Benissa. La lluita per al triomf final ha estat des de l’inici del rallye entre el Citroën C2 S1600 de Dani Solà-Xavi Amigó i l’equip local, Miguel Fuster-José V. Medina, al volant d’un R/Clio S1600. Van començar l’última especial separats per tan sol 10” i al final Solà ha estat el triomfador, sent a més líder de la carrera des de la disputa de la primera especial.

El pilot andorrà havia comentat que sortiria a la prova alacantina del Campionat espanyol de ral·lis d’asfalt sense un objectiu concret. Molt aviat va deixar clar que a més de provar-se ell al volant de Clio S1600, volia estar en les posicions punteres del rallye. El seu scratch a la primera passada per Benissa, segona especial del dia, va ser tota una declaració d’intencions. A partir d’aquest moment tant Solà com Fuster se li van escapar lleugerament acabant les seccions matinals separat per 17” i 5” respectivament dels pilots esmentats. En la segona secció, Vinyes ja va començar ha notar els problemes de motor que el van acompanyar en les primeres especials de la tarda.
Al final Vinyes-Mercader van poder disputar el tram estrella del Rallye La Vila Joiosa 2006 en millors condicions confirmant el podi en el qual havien estat durant la major part de la prova.

El pilot andorrà valora de manera positiva el seu debut amb el R/Clio S1600 de l’equip De la Puente Motorsport, estic molt satisfet de com s’ha desenvolupat el meu retorn als ral·lis d’asfalt. En els compassos inicials del rallye ens hem mantingut molt a prop de Solà i Fuster, els problemes de motor ens han fet perdre alguns segons que ens han deixat sense opció al triomf. Crec que el test ha estat molt positiu i he demostrat que puc pilotar amb garanties un S1600. El problema de motor ha estat sens dubte una llàstima per arrodonir un retorn excel·lent, si que és cert, però en les carreres sempre hi pot haver problemes i segurament que els meus rivals també els han tingut. El nostre problema del motor ens perjudicava sobretot en les sortides dels revolts, en aquests moments el cotxe no recuperava. De totes maneres les últimes especials les hem fet en bones condicions ja que en l’assistència prèvia els tècnics de De la Puente Motorsport han fet uns canvis i han aconseguit corregir el problema.

Després d’aconseguir el triomf en Alcanyís a la primera prova de campionat d’Espanya de Ral·lis de terra i d’aquest podi a La Vila Joiosa, Vinyes tindrà un període de descans fins al Rallye de Catalunya (ferà una vegada mes de cotxe 0) en el que intentarà concretar el seu calendari 2006.

Servei de premsa

 


16 Rallye La Vila Joiosa Trofeo Mediterráneo. Campeonato de España Rallyes de asfalto.
1 Solà-Amigo (Citroën C2 S1600) 2h05'12.3
2 Fuster-Medina (Renault Clio S1600) a 0'16.3
3 Vinyes-Mercader (Renault Clio S1600) a 1'10.7
4 Vallejo-Vallejo (Reanult Clio S1600) a 2'02.9
5 Rueda-Rosada (Renault Clio S1600) a 2'41.1
1 Dani Solà
15
2 Miguel Fuster
12
3 Joan Vinyes
10
4 Sergio Vallejo
8
5 Manuel Rueda
6

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF