Llovera a punt d’iniciar el Rallye Catalunya-Costa Daurada.

Després de superar la duresa de les jornades de reconeixements dels trams cronometrats de la 42 edició del Rallye Catalunya-Costa Daurada, Albert Llovera-Lucas Cruz estan a l’espera de participar en el shakedown per acabar de deixar el seu Mitsubishi Lancer Evo VIII en la millors condicions de cara a iniciar una prova que es preveu tan o mes exigent per les mecàniques com per la condició física dels participants. L’objectiu del pilot andorrà, en el seu primer rallye del mundial sobre asfalt al volant del Mitsubishi, és completar la prova, tenint sempre en conte la classificació de Grup N, sobretot a la part final de la rallye.

No hi ha cap dubte que els reconeixements és la part mes dura per als equips i potser la mes desconeguda, per a Llovera les notes ben fetes et donen molta confiança i et permeten fer bons cronos en carrera. Cal mentalitzar-se que estem en una prova del mundial i les especials superen la majoria els 20 quilòmetres i acostumen a ser molt variades, amb canvis de ritme i també d’asfalt que no permeten un moment de relaxació. El treball fet durant els dos dies de reconeixements és dur, són fins i tot més hores al cotxe que en les etapes del rallye, però necessari per evitar ensurts quan les especials es disputen a molta però velocitat. En un prova com el Rallye de Catalunya la climatologia pot ser determinant, es clar que si apareix la pluja hi hauran especials que tenen l’asfalt molt gastat i patinaran molt. A més en els reconeixement la pluja ha aparegut de manera intermitent i hi ha zones que estan molt brutes.
Llovera també espera aprofitar al màxim la jornada del shakedown, concretament en l’hora i mitja que a partir de les 12h00 de dijous podrà realitzar una última prova amb el seu Mitsubishi abans de començar el rallye, en aquesta ocasió els pilots no prioritaris tindrem opció a disputar el shakedown. És un tram que no arriba als 5 kms., i possiblement haurà molts cotxes que ho disputin. Malgrat tot no dubtem a inscriure’ns per tenir una oportunitat més de provar el Mitsubishi en situació de carrera. Treballarem sobretot en els frens, un apartat que hem de millorar per ser però competitius en les esgotades de frenada.

Tal com ha comentat Llovera, el shakedown es disputarà durant el matí de dijous (dia 23), els pilots prioritaris entre les 8h00 i les 12h00, mentre que a partir d’aquesta hora i fins a les 13h30, iniciaran els seus test els pilots no prioritaris
A les 6h45 de divendres (dia 24), al podi situat a Port Aventura, està previst l’inici del 42 Rallye Catalunya-Costa Daurada amb la sortida de la 1a., etapa , amb un total de 532, 57 kms-. dels quals 137,25 kms., són de velocitat. El total d’especials a superar és de 6, Querol (25,43 Kms.), Montmell (24,14 kms.), Colldejou (26,51 kms.), i Riudecanyes (11,60 kms.), les dues primers es disputaran dues vegades cadascuna.

 

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF