Una punxada arruïna el bon inici de Llovera-Cruz en el Catalunya.

Albert Llovera-Lucas S. Cruz (Mitsubishi Lancer Evo VIII) han completat en onzena posició del Grup N (41a., scratch) la primera etapa del Rallye Catalunya-Costa Orada, quarta prova del Campionat del Món de Rallyes i primera que es disputa sobre asfalt. El debut del pilot andorrà sobre asfalt aquesta resultant molt dur, els problemes de frens i una punxada en la tercera especial cronometrada li han fet perdre diverses posicions en la classificació i un temps molt dificil de recuperar. Al final d’aquesta primera etapa Llovera es troba a gairebé 7’ (6’59.6) del líder de la categoria, l’equip suec Svedlund-Nilsson (Subaru Impreza).
Pel que fa a la climatologia cal destacar que a pesar que en les jornades de reconeixements la pluja va estar present en pràcticament en totes les zones del recorregut, la primera etapa del Rallye Catalunya 2006 s’està disputant amb una temperatura primaveral a pesar del fort vent que ha bufat en alguns moments de la jornada.

L’inici de la prova para Llovera-Cruz va ser esperançador, setena posició del Grup N. La següent especial va ser neutralitzada i per tant el pilot andorrà va entrar en el parc d’assistència sense tot just entrar en competició. El segon bucle per Querol i Montmell va ser mes complicat, en el tercer km., de la primera es va produir la punxada i això va condicionar tant la resta de l’especial com la següent, altra punxada significava deixar la prova. En les dues especials restants, Llovera-Cruz es van limitar a mantenir el ritme sense prendre cap risc i poder finalitzar l’etapa.

L’estat d’ànim de Llovera en el parc d’assistència després de la disputa de les primeres 4 especials del 42 Rallye Catalunya era mes bé pessimista, hem punxat a l’inici del segon bucle i això ens ha fet perdre almenys 4’, a més ha estat un pessic en la roda és a dir no hi ha hagut cap cop. Hem iniciat la prova molt bé, crec que el crono del primer tram ha estat molt bo i potser la neutralització del segon ens ha trencat el ritme. Malgrat tot la gran preocupació del pilot andorrà són els frens del seu Mitsubishi que no responen com el desitja, vam mantenir l’esperança fins a l’últim moment de poder muntar uns discos de fre millors, però ahir a la tarda ens van confirmar que no arribarien per un problema logístic. De tota manera intentarem seguir en carrera per a seguir millorant la nostra adaptació al Mitsubishi de cara a pròximes carreres.

La classificació scratch de 42 Rallye Catalunya-Costa Daurada està dominada pels Citroën Xsara WRC, Loeb-Elena és el líder amb un temps de 1h16’07.0, seguit de Sordo-Martí a 0’27.3, mentre que Pons-Del Barrio completen el podi a 1’01.5.

La segona etapa es disputarà matí (dia 25), el recorregut de l’etapa és de 477,82 kms., dels quals 111,36 kms., són cronometrados. Les especials són: Desaigues 11,50 kms., Vilaplana 28,33 kms.,i Margalef-El Palmell’d Ebre 15,85 kms. Es passarà dues vegades per cadascuna.

 

Servei de premsa

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF