Llovera-Cruz acaben entre els deu millors (Gr.N) el Catalunya 2006.

Objectiu complert, per a Albert Llovera-Lucas S. Cruz (Mitsubishi Lancer Evo VIII) en el 42 Rallye Catalunya-Costa Daurada. El pilot andorrà vènia a la seva primera prova del Mundial sobre asfalt amb l’objectiu d’estar entre els deu millors de la seva categoria al final del rallye, no ha estat fàcil però la vuitena posició (36o., en el scratch) ha estat tot un reconeixement a l’esforç de Llovera-Cruz en una prova que tal com era d’esperar ha estat molt exigent tant per a les mecàniques com per als participants. Llovera ha quedat en la classificació definitiva a 12’ i escaig de l’equip que ha estat capdavanter des de la primera etapa, Svedlund-Nilsson (Subaru Impreza).

Llovera ha iniciat la tercera etapa del Catalunya 2006 a l’atac, ha aconseguit un excel·lent crono en el primer pas pel Lloar-La Figuera que li ha dut fins al cinquè lloc en la classificació d’aquesta especial. La continuació no ha estat tan positiu, i a Pratdip no ha pogut mantenir el ritme i això ha fet que canviés una mica el seu plantejament i decidís prendre’s el segon pas per les esmentades especials amb la idea de mantenir la seva classificació entre els millors de Grup N.

En aquesta ocasió el rostre del pilot andorrà en el parc d’assistència final era una barreja de cansament i alegria, però estava clar que estava molt content d’haver pogut completar la prova, les coses no van començar gens bé i per això potser estic mes satisfet de la vuitena posició aconseguida al final. Tal com he comentat vam començar però crec que va ser molt positiu per a arribar on hem arribat no perdre la calma i treballar per a trobar solucions amb el que teníem. El final ha estat fantàstic i podem pensar que haguéssim pogut estar entre els 5 millors de la categoria sense la punxada... però això també forma part de les carreres i quan toca, toca. L’última jornada, si les diferències no són mínimes, acostuma a ésser en la majoria dels rallyes de transició, és a dir tot el món espera acabar i mantenir les posicions aconseguides en les etapes anteriors, no obstant això Llovera avui ha sortit atacant, he intentat sorprendre als meus rivals, d’entrada ho hem aconseguit, però aviat m’he adonat que ells tampoc estaven del tot conservadors i han respost augmentant el ritme. L’última passada pel bucle final l’he fet amb mes tranquil·litat però mantenint un bon ritme que em permet mantenir alhora la concentració sobretot quan el cansament comença a passar factura.

El triomf absolut ha estat per al Citroën Xsara WRC nombre 1, pilotat per Loeb-Elena, seguits pels seus companys de marca Sordo-Martí a 0’48.2, mentre que en aquesta tercera etapa Gronholm-Rautianen (Ford Focus WRC) han aconseguit pujar a la tercera posició a 1’45.8 del vencedor.

A partir d’aquest moment Albert Llovera torna a canviar el xip per a concentrar-se en el Campionat d’Espanya de Rallyes de terra que té la pròxima cita a Granada el dia 22 d’abril.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF