Joan Vinyes vol mantenir el feeling de l’asfalt.

Perquè? És evident que el pilot andorrà, malgrat que en el 2006 s’està centrant en els ral·lis de terra, no ha descartat la idea de tornar a lluitar pel títol del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. Així doncs Vinyes no ha dubtat a acceptar l’oportunitat que li va oferir l’equip De la Puente Motorsport per disputar el 42 Rallye Rias Baixàs que es disputarà el pròxim cap de setmana (dies 2 i 3 de juny). Vinyes-Mercader lluiràn el dorsal 5 a les portes de Renault Clio S1600 en la seva segona participació en el campionat d’asfalt esmentat de l’actual temporada.

L’escenari en el qual competiràn els participants en el Rias Baixàs 2006 no canvia molt al d’anteriors edicions malgrat que hi ha especials que es disputen en sentit contrari i per tant l’especial és completament diferent. El recorregut global és de 528,73 kms., dels quals el 32 % (167,82 kms.,) corresponen als trams de velocitat. Les especials a superar seran: en les dues seccions matinals, As Neves (14,35 kms.), L’Hermida (18,92 kms.), Maceira (16,72 kms.), aquesta última només es disputarà a la primera secció. A la tarda, a partir de les 15h00, l’interès de la prova se centrarà a Mondariz (24,05 kms.), i Ponteareas (18,23 kms.), per les quals els participants passaran dues vegades.

Hem escollit el Rias perquè és una prova que m’agrada molt, les especials transcorren per carreteres estretes i que acostumen a patinar fins i tot estant l’asfalt sec, en fi en general és una prova tècnica però en alguns trams es va molt ràpid, és la descripció que fa Vinyes d’una prova en la qual va ser el triomfador en el 2004. El pilot andorrà ha iniciat el llarg desplaçament fins a Vigo molt confiat en les seves possibilitats, a la primera experiència pilotant el Clio, al final vam estar al podi de La Vila Joiosa. Tinc confiança en els components de l’equip De la Puente Motorsport i m’esforçaré al màxim per obtenir un bon resultat i així compensar l ‘esforç que han realitzat per poder competir en aquest rallye.

Les instal·lacions del I.F.E.V.I., acolliràn una vegada més tota la infraestructura del Rias Baixàs. La sortida es donarà a les 8h00 de dissabte vinent al podi instal·lat a l’interior de les instal·lacions esmentades. L’arribada del primera participant al parc tancat final està prevista a partir de les 21h29 del mateix dia 3 de juny.

 

Servei de premsa

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF