Albert Llovera volarà una altra vegada a Finlàndia.

Quan Albert Llovera va baixar del podi de Guijuelo (Salamanca) va deixar a una banda la seva excel·lent campanya en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra i va bolcar tota la seva energia a acabar de perfilar un projecte que tènia en ment des de l’inici de temporada, tornar a disputar el Rallye de Finlàndia als comandaments del seu Mitsubishi Lancer Evo VIII. Una vegada aconseguit el suport de Ralliart Espanya i Mitsubishi Andorra el projecte es converteix en realitat, així doncs Llovera disputarà per tercera vegada el també anomenat Rallye dels Mil Llacs , en aquesta ocasió amb Lucas S. Cruz a la seva dreta a l’habitacle del Mitsubishi.

La desena posició, entre els vehicles de Grup N, aconseguida la temporada passada és l’objectiu de Llovera per a la seva segona participació en la prova finlandesa del mundial de Ral·lis al volant del Mitsu, si que és cert que estar entre els deu millors del G.N a Finlàndia és molt difícil, els pilots locals completen una inscripció molt nombrosa i de molta qualitat, competeixen en les pistes en les que es disputa el rallye, diverses vegades a l’any a banda de transitar per elles de manera habitual. Malgrat tot passa per la meva ment les dues punxades de l’última especial en la que vam perdre diverses posicions i al final vam aguantar a la 10a., posició ... Per aconseguir el seu objectiu, Llovera i els tècnics de PCR i Calm Competició estan treballant des de fa setmanes perquè el Mitsubishi sigui encara més competitiu, sortirem amb un caixa de canvi molt millorada, en l’apartat de frens també intentarem aconseguir els grans, per poder esgarrapar segons preciosos en les frenades. A més la nostra intenció es fer com a mínim una jornada de test abans de començar el desplaçament a Finlàndia. Un altre aspecte que Llovera intentarà millorar és l’apartat de pneumàtics, tenim converses molt avançades amb Michelin per aconseguir llogar, dic bé llogar ja que una vegada usats cal tornar-los, pneumàtics dels bons ,per fer sobretot les segones passades per les especials quan les pistes comencen a acusar el pas dels cotxes. De totes maneres aquesta seria una opció a posar en pràctica a partir de la segona etapa i en funció de com estigués la carrera.

El Rallye de Finlàndia, desena prova del Campionat del Món de l’especialitat, s’iniciarà a les 20h00 del dijous 17 d’Agost amb la disputa del tram espectacle. Durant les tres jornades següents, del 18 al 20 d’Agost, es disputaran les tres etapes que configura el recorregut de la present edició, amb un total de 1.500 kms., i escaig, dels que 350 kms., són de velocitat.
També cal esmentar que malgrat que al final de la passada edició del rallye es va especular amb el canvi d’ubicació, Jyvaskyla, capital del districte dels llacs, tornarà a ser el centre neuràlgic de la prova.

A pessar d’estar molt ocupat amb la preparació del Rallye de Finlàndia, Llovera treu temps per assistir als actes en els que reclamen la seva presència. Ahir mateix (dia 4) el pilot andorrà va participar activament a la presentació de l’exposició “100 anys de confiança” que el Reial Automòbil Club de Catalunya va inaugurar en ple centre de Lleida.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF