Llovera afronta amb optimisme la recta final del Rallye de Finlàndia.

El pilot andorrà Albert Llovera ja es troba en Jyvaskyla, ciutat que una vegada més serà el centre neuràlgic de la prova finlandesa del Campionat del Món de Rallyes. Llovera i el seu copilot habitual en la present temporada, Lucas Cruz, pilotaran un Mitsubishi Lancer Evo VIII preparat pels tècnics de PCR i Calm Competició, és a dir es repeteix pràcticament l’equip amb el que, en l’anterior edició de la prova, va aconseguir una brillant 10a., posició en la classificació del Grup N. No hi ha dubte que l’objectiu és millorar aquest registre i per a això tant Llovera com els que l’envoltant no han escatimat esforços.

En aquesta edició el Rallye de Finlàndia, Llovera ha inclòs un membre en el seu equip que serà de gran ajuda per mantenir el seu estat físic, sense cap mena de dubte que la presència de la fisioterapeuta de Medisport, Liliana Lopez, m’ajudarà a recuperar, tant després de les esgotadores jornades de reconeixement com en els passos pel parc d‘assistència durant les tres etapes de la prova. Pel que fa al comportament del Mitsubishi, Llovera està convençut que no hi haurà sorpreses, fa quinze dies vam estar fent proves a però o menys 100 kms., de Jyvaskyla en pistes molt semblants a les especials del rallye i el comportament del Mitsu va ser excel·lent. Les millores fetes a la caixa de canvis i frens sobretot, fan que el cotxe sigui però competitiu amb el mateix esforç per la meva part. El pilot andorrà és conscient que igualar la posició de l’any passat no serà fàcil, per intentar aconseguir-ho tant els tècnics com jo mateix hem treballat a fons per sortir amb la millor preparació possible, tan física com tècnica. L’any passat vam debutar en aquesta prova amb el Mitsubishi, precisament l’experiència viscuda fa un any ens ha ajudat a preparar amb més garanties la present edició. De totes maneres la inscripció del Grup N d’aquest any crec que ha pujat de nivell i a més la majoria de pilots són locals, en conseqüència coneixen a la perfecció les reaccions del seu cotxe en qualsevol de les situacions que es poden plantejar en unes especials per les quals competeixen diverses vegades cada temporada.

A partir de dimarts que ve, dia 15, Llovera-Cruz iniciaran les dues jornades en las que reconeixeran les 14 especials que configuren el Rallye de Finlàndia 2006, cal esmentar que 7 de les 14 es disputaran dues vegades cadascuna. La competició s’iniciarà proper dijous, dia 17, a les 20h00, per al pilot andorrà seran aproximadament dues hores més tard, amb la disputa de la primera especial de la etapa inicial de 2,06 kms. Aquesta primera etapa continuarà divendres, a partir de les 8h00, en aquest cas els participants hauran de superar un traçat de 536,29 kms., en el que es trobaran 8 especials que sumen 146,49 kms., cronometrats.
La màxima dificultat d’aquest primer dia serà sens dubte l’especial Vellipohja de 36,39 kms., que a més s’ha de superar dues vegades a la part final d’aquesta etapa.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF