Llovera-Cruz no poden completar la 1a., etapa del Mil Llacs.

Un problema a la caixa de canvis del seu Mitsubishi Lancer Evo VIII ha obligat a Llovera-Cruz a abandonar la 1a., etapa del 56è., Rallye de Finlandia a falta de tres especials per completar la jornada. En el moment de l’abandonament el pilot andorrà estava situat a la 23a., posició del Grup N a 10’ dels capdavanters, els Subaru Impreza dels equips locals Alen-Hantunen i Flodin-Andersson. Amb tot Llovera estava fent una cursa de menys a més que l’havia portat a remuntar varies posicions des de l’inici de la jornada.

Llovera tenia molt respecte a aquesta etapa inicial, no per la seva duresa sinó sobretot per sortir amb el dorsal 93, així ho explicava just en acabar el primer tram especial del rallye, demà (en referència a la jornada d’avui) sortirem en pla conservador, per davant tindrem més o menys 70 cotxes i això es notarà a les pistes, hi trobarem molts forats i aquests poden provocar ensurts insalvables que et poden obligar a deixar el rallye. Pel que fa a l’etapa inicial de 2,06 kms., Llovera va comentar que havia perdut diversos segons en una sortida que no va sortir com ell esperava. El guió previst s’ha complert fins a la sisena especial, just a la part final del primer pas per aquest tram hem sentit un cop molt sec, a partir d’aquest moment la caixa de canvis feia molt de soroll. En arribar al parc d’assistència els mecànics l’han canviat, hem penalitzat 15’ però la primera intenció era continuar l’etapa. Ha estat un problema a l’embragatge el que ens ha fet prendre la decisió de no forçar la situació i tornar al parc d’assistència i arreglar amb més tranquil·litat el problema i poder sortir demà en el super rallye. De tota manera qualsevol opció de fer una bona classificació s’ha esvaït..

Segons a la normativa del super rallye per poder continuar la cursa, Llovera tindrà una penalització de 15’ sobre el millor temps dels Grup N a les tres especials que no ha pogut disputar.
Per als que han superat la duresa d’aquesta primera jornada de competició tenen per demà una etapa no menys complicada. En total el recorregut és de 558,13 kms., dels quals 144,90 kms., corresponen a les 8 especials de velocitat. Cal destacar que la penúltima especial de la jornada és Moksi-Leustu que amb els seus 40,96 kms., és la però llarga del rallye i per tant pot marcar diferències en la classificació al disputar-se en la recta final de la segona etapa moment en el qual tant els pilots com les mecàniques ja acusen l’esforç realitzat. Aquesta etapa s’iniciarà a les 6h00 i finalitzarà sobre les 22h00 de demà dissabte.

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF