Malgrat tot, Llovera-Cruz segueixen lluitant a Finlàndia.

Albert Llovera-Lucas Cruz al volant del Mitsubishi Lancer Evo VIII preparat per PCR i Calm Competició han superat una etapa èpica en la present edició del Rallye de Finlàndia, Després dels problemes soferts en l’etapa d’ahir, el pilot andorrà ha sortit disposat a lluitar fins al final i ni les adversitats que ha hagut de superar en les tres primeres especials de la jornada l’han apartat del seu objectiu . Al final ha acabat l’etapa en la 28a., posició del Grup N a 38’ dels Subaru Impreza dels equips locals Alen-Hantunen i Flodin-Andersson que estàn mantenint una espectacular lluita per la primera posició de l’esmentat G.N .

Es preveia una etapa molt dura però la realitat ha superat les previsions, segons Llovera, les especials estaven en un estat molt delicat i punxar era un mal menor. Anaves trobant cotxes aturats en tots els trams que havien abandonat la prova, alguns d’ells amb les empremtes d’una sortida de pista. En el nostre cas no ens hem lliurat dels problemes però hem pogut continuar progressant a mesura que avançava l’etapa. Per al pilot andorrà l’inici d’aquesta 2a., etapa a estat molt complicat, els problemes d’embragatge han condicionat el nostre inici en les especials i el pas pels encreuaments a primera velocitat durant tot el dia. En la segona especial hem punxat i en la tercera hem volat mes del previst en un dels molts salts que hi ha en aquests trams i hem doblegat el pont del darrere. Els tècnics de l’equip han solucionant tots els problemes tècnics sorgits, a part de l’embragatge, i crec que hem completat un final d’etapa molt bo, millorant de manera considerable els nostres registres en el segon pas per les especials. Amb vista a l’etapa de demà Llovera pensa seguir millorant i vol acabar a Jyvaskyla amb la satisfacció d’haver-ho intentat fins al final, ara mateix els mecànics estan treballant per solucionar el problema de l’embragatge, tenen 45’ abans d’entrar al parc tancat final. Demà sortirem a lluitar per seguir millorant malgrat que, tal com dieia ahir, després de sumar 15’ extres al temps de les especials, aconseguir un lloc entre els millors és impossible.

En referència als que lluiten pel triomf absolut en el Rallye de Finlàndia 2006, cal esmentar que Goronholm-Rautiainen van llançats cap a la seva sisena victòria, tercera consecutiva, en aquesta prova, i la primera de l’ídol local al volant del Ford Focus WRC 06. Loeb-Elena (Citroën Xsara), després dels problemes que han tingut avui, semblen conformar-se amb un segon lloc, a 1’08” de Gronholm, amb el que manté intactes les seves aspiracions a renovar el títol mundial de l’especialitat.

L’etapa que tanca la mànega del mundial de Finlàndia té només dos especials que es disputen dues vegades cadascuna, un total de 285.02 kms., dels que 60,22 són cronometrats. Malgrat que és més curta que les anteriors serà molt llarga per als equips que segueixen en carrera ja que la fatiga acumulada és un factor que pateixen tant els pilots com les mecàniques.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF