Albert Llovera molt satisfet d’acabar el Rallye de Finlàndia.

Pujar al podi al final del Rallye de Finlàndia ha estat tota una satisfacció per a Albert Llovera-Lucas Cruz (Mitsubishi Lancer Evo VIII), no hem estat entre els deu millors però estic igual de satisfet per el que ens ha costat arribar a aquest podi, eren les primeres paraules d’un Llovera molt feliç just baixar del podi. Llovera-Cruz ha completat la maga finlandesa del mundial de ral·lis en la 29a., posició del Grup N, amb un temps de 3h52’41.9. El vencedor d’aquesta categoria ha estat l’equip local Alen-Hantunen (Subaru Impreza) que han superat al pilot andorrà en 43’. Alen es fill del mític pilot de rallyes Marku Alen primer campió del món de l’especialitat de la historia.

En l’última etapa Llovera-Cruz no han pogut millorar posicions, però tampoc l’han plantejat com un tràmit, els mecànics van treballar molt quan va finalitzar la segona etapa per deixar totalment a punt el Mitsubishi, sobre tot l’embragatge. Sols per això havíem de sortir a intentar seguir amb la progressió que vam iniciar a la segona part del segon dia. Havia l’inconvenient que eren dos especials que es feien dues vegades i no teníem assistència entre passada i passada, i la prioritat era acabar. En fi crec que hem fet un bon final de rallye i hem pogut pujar tots al podi amb el que tot l’esforç realitzat es dóna per bo. Així doncs el pilot andorrà valorava de manera molt positiva la seva segona participació en el Mil Llacs al volant del Mitsubishi, quan hem pogut hem corregut molt, hi ha trams que la mitjana ha estat superior als 100 kms./h, i això és anar molt de pressa enmig de pistes que no són precisament autopistes. Són pistes de terra enmig de boscos en les que en qualsevol badada pots acabar contra alguna roca de dimensions considerables. En algunes especials les roques situades en llocs conflictius han acabat molt llimades. Tot i ser una prova molt dura Llovera pensa que val la pena el repte i no descarta a tornar a competir en el rallye que té el seu punt central a Jyvaskyla, es clar que és molt dur , els números ho deixan clar, la tercera part dels equips no han pogut finalitzar i bona part dels que hem arribat al final ho hem fet acollint-nos al súper rallye, és a dir que en alguna etapa no hem pogut acabar. Potser per això arribar al final de la prova és una satisfacció molt gran, si hi ha l’opció de tornar a venir ho faré sense dubtar-ho.

No hi va haver sorpreses en quant al podi final de la cursa. Goronholm-Rautiainen (Ford Focus WRC 06) van aconseguir la seva sisena victòria en el Rallye de Finlàndia seguits de Loeb-Elena (Citroën Xsara), a 1’06.7. Mentre que el gran protagonista de l’última etapa, el segon Ford Focus WRC 06) pilotat per Hirvonen-Lehtin, ha completat el podi a 1’34.50 de Gronholm, després de ser el més ràpid a totes les especials de la jornada d’avui.

A partir d’aquest moment Albert Llovera torna a canviar el xip i començarà a centrar tota la seva atenció en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra que es reprendrà els dies 16 i 17 de setembre amb la tradicional prova doble que cada any es disputa a Madrid.

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF