Continuen els problemes per Vivancos-Vinyes en Magny Cours.

En el segon meeting del International GT Open disputat en Magny Cours, Ginés Vivancos i Joan Vinyes (Seat Cupra GTA) van seguir amb la sort d’esquena. Van tenir problemes de tot tipus, mecànics, un toc, fins i tot una punchada, i no van aconseguir estar en les posicions previstes. En la part positiva cal esmentar que, sobretot en la segona carrera, van aconseguir uns registres que, sense la punchada, els haguessin situat entre els 10 millors, al final van haver de conformar-se la 14a., posició a l’única cursa que van poder acabar.

Entrenaments Lliures (Divendres dia 28). Per Vivancos-Vinyes les manegues d’entrenaments lliures van ser molt complicades. La primera la va iniciar Vinyes i en les primeres voltes al traçat francès ja va tenir problemes per a mantenir el Seat Cupra a la pista, sobretot en els revolts ràpids. El cotxe marxava molt de darrere i l’única manera de passar-les era reduint de manera considerable la velocitat. Entre la primera manega i la segona els tècnics de l’equipo SunRed van localitzar i van solucionar el problema. Malgrat tot la sort no va millorar per Vivancos-Vinyes, Vivancos, que va iniciar la segona sèrie, solament va poder completar dues voltes a causa de un toc amb un altre rival que el va obligar a donar per acabats els assajos lliures.
Entrenaments cronometrados (Dissabte dia 29). A causa de els problemes de la jornada anterior, Vinyes va iniciar els primers 35’ cronometrados amb l’objectiu d’agafar referències en les parts mes complicades del traçat francès. El treball dels tècnics de l’equip va donar els seus fruits i el pilot andorrà, a més de rodar, va poder aconseguir una excel·lent 10a., posició en la seva sèrie amb un temps de 1’46.318. Per la seva banda Vivancos amb 3” mes que Vinyes va aconseguir la 14è., lloc en la segona, en la qual tampoc va poder donar mes de 5 voltes al decidir donar per acabats els entrenos després d’una virolla.
Primera Carrera. La sortida protagonitzada per Vinyes en la primera carrera de Magny Cours va ser excel·lent, va aconseguir guanyar dues posicions i en dues voltes es va situar en una zona tranquil·la, en la 8a.,posició, dintre del grup de participants. En la setena volta va haver d’entrar en boxes al notar una reacció estranya en la part del darrere esquerra del Seat que anava a més. Una vieleta de la roda del darrere esquerra s’havia afluixat i a pesar d’intentar continuar tota possibilitat de fer un bon resultat s’havia esfumat. En el canvi de pilot els problemes es van repetir i al final Vivancos va optar per abandonar.
Segona Carrera. (Diumenge dia 30). La segona cursa no va poder començar pitjor. Vivancos va entrar a boxes després de la segona volta amb una roda punxada. Una vegada reparada va continuar la prova amb dues voltes perdudes i per tant sense cap opció d’estar entre els millors. En el seu relleu Vinyes es va limitar a rodar sense forçar en cap moment el ritme. Al final Vivancos-Vinyes van aconseguir acabar la carrera en la 14a., posició.

Segons Vinyes en el meeting de Magny Cours s’ha donat un pas endavant en la posada a punt del Seat Cupra, és cert que veníem a aquesta segona prova de campionat amb esperances d’assolir un bon resultat, no ho hem aconseguit perquè el cotxe segueix tenint problemes de joventut. Cal trobar la fiabilitat que falta, el Cupra és un cotxe competitiu quan no té problemes. De tota manera els rivals que estan per davant en aquest europeu de GT’s estant lluny, sobretot els Ferrari que han ocupat els llocs de podi ens superen en potència de manera molt clara, ens poden arribar a treure mes de 5” per volta i això és molt temps per a recuperar-lo en aquestes pistes tan ràpides. Crec que en circuits mes tècnics tindrem més opcions encara que no ens vindria gens malament augmentar la potència en el motor de Seat Cupra.

En aquests moments Vinyes ja està pensant en la pròxima cita que tindrà lloc en el Circuit del Jarama els dies 20 i 21 de Maig, serà l’inici del Campionat d’Espanya de l’especialitat