Vivancos-Vinyes milloren però no el suficient per estar entre els millors.

La tercera prova de la temporada tampoc va ser la bona. Ginés Vivancos i Joan Vinyes (Seat Cupra GTA), van tenir un altre cap de setmana complicat, en aquesta ocasió al circuit del Jarama, les opcions d’estar entre els millors es van esfumar en part en uns entrenaments lliures que van ser un mal somni tant per als tècnics de Sun-Red com per als pilots. La 16a. posició a la primera cursa i l’abandonament a la segona no van complir les expectatives previstes, malgrat una llista d’inscrits sorprenent.
Precisament el meeting inicial del Campionat espanyol de GT’s va estar marcat per l’espectacular inscripció, 46 vehicles en total, aproximadament la meitat Ferrari. Entre els vehicles de la marca italiana cal destacar als nous F430 GT2 que s’estan mostrant molt superiors en aquest inici de temporada..

Entrenaments Lliures. En el circuit del Jarama, Vinyes i el seu equip van haver de treballar una vegada més amb els problemes d’estabilitat del Seat Cupra, un fet inesperat després que en la segona carrera de Magny Cours el cotxe es comportés de manera impecable en aquest aspecte. El Cupra se n’anava molt de endarrere, fins i tot a poca velocitat, donant un inseguretat total als pilots en el moment d’atacar els revolts d’un circuit tan tècnic com l’esmentat. Al final de les dues jornades d’assajos lliures, tècnics i pilots van arribar a la conclusió que era imprescindible canviar bona part de la transmissió de la part del darrere del cotxe per intentar localitzar un problema que a més apareix de manera intermitent.
Entrenaments cronometrats (Dissabte dia 20).
El Seat Cupra va funcionar molt millor des de l’inici de les sèries oficials. Vinyes va sortir a la primera i va poder pilotar amb mes confiança, va aconseguir la 14a., posició entre els 42 classificats, amb un temps de 1’36.376. En aquesta ocasió els problemes de posta a punt i de falta de potència respecte als rivals van fer que el pilot andorrà es quedés a pràcticament 3” dels millors de la seva sèrie. El seu company Ginés Vivancos va ser 16è., en la segona tanda, amb un temps de 1’39.888.
Primera Carrera. En aquesta ocasió la sortida va ser molt complicada per a Vinyes, es trobava enmig d’un grup de vehicles més ràpids que el Seat Cupra i per tant li va servir de ben poc l’intent d’atacar per la part exterior de la pista per guanyar alguna posició, va passar la primera corba en 14a., posició i així es va mantenir al llarg de tot el seu relleu, a les zones més tècniques aconseguia acostar-se als rivals que el precedien, mentre que en les parts ràpides li marxaven, per guanyar algun lloc era imprescindible l’error del rival. En el segon relleu, Vivancos va arribar a anar 13è., però un toc amb un altre vehicle en l’última volta el va treure de la pista i el va relegar a la 16a., posició final.
Segona Carrera. /Diumenge dia 21). Res va canviar a la segona jornada de competició. Vivancos i Vinyes van rodar sempre entre els vehicles mes lents de la categoria GTA fins que un problema en el accelerador, a falta de tres voltes pel final, els va obligar a abandonar.

La falta de potència del nostre cotxe no et permet jugar-te-la en avançaments, et sents impotent quan veus que a les zones ràpides s’escapen amb molta facilitat sense poder fer res. Crec que estem millorant però si aconseguim solucionar del tot els problemes d’estabilitat, seguidament cal treballar a guanyar potència evolucionant el motor actual. Eren les paraules de Vinyes una vegada acabat el meeting del Jarama en el que no s’ha pogut seguir el guió previst, segons el pilot andorrà els problemes que han sorgit en les sessions lliures han canviat totalment el pla de treball del cap de setmana, si el funcionament del cotxe hagués estat el de l’última carrera, ens haguéssim concentrat a deixar el cotxe a punt per al traçat madrileny. Hem sortit en les sèries cronometrades sense referències clares i això es nota en els cronos. Sortir des del mig de la graella sempre comporta una dificultat afegida. A més crec que a nivell de rivals, la competència ha estat molt més forta que en les proves de l’International GT Open.

La pròxima cita del Campionat d’Espanya de GT’s serà al circuit d’Estoril (Portugal) els dies 24 i 25 de Juny. Tal com estava previst al calendari inicial, Joan Vinyes no disputarà aquest meeting, el company de Ginés Vivancos en el circuit portuguès serà Jordi Gené.

Servei de premsa

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF