Vivancos-Vinyes se’n van de La Torrecica satisfets.

Després d’una primera part de la temporada realment difícil, Ginés Vivancos-Joan Vinyes (Seat Cupra) han iniciat la segona part demostrant que l’equip SunRed ha aprofitat el període de vacances per millorar la mecànica del seu vehicle. Potser els resultats no ha estat els esperats, però el que si ha quedat clar és que Vivancos-Vinyes han llimat diferències respecte als seus rivals. La 10a., posició (16a., després de la penalització) a la primera cursa i la 12a., a la segona, en una meeting tan exigent físicament com el d’Albacete és un bon resultat en aquest inici de la part final de l’any 2006.
Cal destacar del cap de setmana al circuit de la Torrecica d’Albacete la temperatura que han hagut de suportar els participants en el tercer meeting del Campionat d’Espanya de l’especialitat, els termòmetres han superat els 35º, mentre que a la pista se superaven els 50º. Si ha això afegim que l’asfalt del circuit manxec és un dels però abrasius d’Europa, .....

Entrenaments Lliures.
Tal i com estava previst els pilots i tècnics de l’equip SunRed van dedicar les mànegues de 40’ d’entrenaments lliures per treballar en la posada a punt del Seat Cupra GT després de comprovar que el comportament del cotxe, pel que fa a la seva estabilitat, havia millorat. Les entrades i sortides del box van ser una constant en el temps que van poder fer proves a la pista i com és habitual en aquests casos, no va haver temps suficient per afinar al màxim l’esmentada posada a punt del Cupra.
Entrenaments cronometrats (Dissabte dia 2). L’equip SunRed va decidir canviar la seva estratègia en aquestes mànegues cronometrades, Vivancos va disputar la primera aconseguint la 17a., posició amb un temps d’1’36.513, a gairebé 6” de la pole aconseguida per l’italià Guidi pilotant un Ferrari 430 GT2. Per la seva part Vinyes va aconseguir la 6è., lloc en la segona tanda parant el crono en 1’32.965 a 1,5” del més ràpid d’aquesta sèrie, Lucas Guerrero al volant d’un Mosler MT900R, Vinyes estava satisfet amb el temps aconseguit en la seva volta ràpida i va recordar que amb aquest registre l’any passat hauria estat a la pole.
Primera Carrera. Aquesta primera prova del circuit de La Torrecica es presentava complicada, Vivancos sortia des de la 9a., línia de la graella de sortida, és a dir mes o menys des de la meitat, i això sempre és un risc. De totes maneres l’inici de la prova es va desenvolupar sense problemes i el pilot català va poder mantenir la seva posició encara que els que encapçalaven la prova s’escapaven a cada volta. L’entrada en pista del cotxe de seguretat va agrupar una altra vegada a tot els participants, però abans de que Vinyes agafés el volant del Cupra les distàncies tornaven a ser considerables. L’andorrà va lluitar al màxim realitzant el seu relleu al màxim de les possibilitats actuals del Seat Cupra, fins i tot superant aquestes possibilitats ja que per tres vegades va sortir per la terra de la pista manxega. Un toc amb un rival i la penalització d’1 volta per infracció en el canvi de pilot van relegar a Vivancos-Vinyes fins a la 16a., posició a 1 volta de Guerrero-Aicart (Mosler MT900R9 que van ser els mes ràpids de la cursa
Segona Carrera. /Diumenge dia 3). En aquesta prova Vinyes va fer una sortida pot ser més conservadora del que en ell es habitual, i va perdre una posició. A partir de la segona volta es va situar en un 8è., lloc que ja no va abandonar fins que va deixar el cotxe al seu company Vivancos, l’andorrà va fer una mànega sense arriscar i pensant en conservar pneumàtics perquè a la part final el Cupra no fos tan complicat de pilotar com en la carrera d’ahir. Per la seva part Vivancos que va estar moltes voltes en la 10a., posició al final no va poder mantenir el ritme i es va veure superat, acabant la prova en la 12a., posició a 1’14.912 dels guanyadors Guidi-Bartyani (Ferrari 430 GT2).

Vinyes va acabar exhaust el seu relleu a la primera carrera, Ha estat una carrera molt dura sobretot per la calor, he lluitat al màxim per seguir el ritme dels meus rivals més directes a la classificació, encara que després del toc que he tingut amb un d’ells el cotxe derrapava molt, suposo que el desgast dels pneumàtics també va tenir alguna cosa a veure, les coses s’han complicat i he perdut alguna posició. De totes maneres estic content amb el desè lloc aconseguit a la carrera, ha estat una llàstima ha la penalització d’1 volta per avançar-nos en la sortida a pista en el canvi de pilot, ha estat un lapsus i així ho entenc. Per a Vinyes la segona carrera ha estat més tranquil·la, en primer lloc vull dir que he gaudit molt, potser es la primera vegada aquest any que puc acabar mantenint a ralla als meus rivals fins i tot amb una mica més de potència crec que la quarta posició estava al nostre abast. Al final potser vam acabar més endarrerits de l’esperat, però crec que la progressió del Cupra és bona.

El pilot andorrà tindrà una nova cita amb els GT’s el proper mes d’octubre, concretament els dies 7 i 8, en el que participarà en la prova del Campionat d’Europa de l’especialitat que es disputarà al circuit de la Comunitat Valenciana (Xest-València)