Vinyes s’acomiada de l’International GT Open 2006 a València.

Joan Vinyes disputarà el pròxim cap de setmana, dies 7 i 8 d’octubre, el seu tercer meeting, tant de l’International GT Open 2006 com del Campionat d’Espanya de GT’s, compartint el volant d’un Seat Cupra GT de l’equip SunRed amb Ginés Vivancos. La cita és al circuit de la Comunitat Valenciana i l‘objectiu del pilot andorrà és aconseguir un bon resultat per tancar amb bones sensacions una temporada que ha estat difícil ja que en cap moment l’esforç realitzat s’ha vist compensat amb una posició entre els millors en carrera.

Els horaris previstos per a la prova de València de l’International GT Open difereixen molt poc dels que s’han seguit en proves anteriors. Les dues mànegues de 45’ d’entrenaments lliures de disputaran divendres (dia 6), la primera a partir de les 12h55 i la segona s’iniciarà a les 15h25, és a dir entre mànega i mànega els equips disposaran de menys de 2 hores per efectuar canvis en les seves mecàniques.
Com de costum la jornada de dissabte serà la més densa amb la disputa de les dues sèries oficials de 20’, una per a cada pilot, i la primera carrera (28 voltes) del meeting a partir de les 16h45.
La segona carrera 28 (voltes), que s’iniciarà diumenge a les 13h25, tancarà l’activitat dels GT’s a la pista valenciana.

Al començament de la segona part de la temporada, concretament en el circuit de la Torrecica d’Albacete, es va poder constatar que la millora del Cupra era notable, segons Vinyes, el nostre cotxe pot ser més competitiu a València, una pista que no és tan abrasiva com la d’Albacete i en bona lògica farà menys calor, això també ens afavoreix. A la Torrecica els pneumàtics no aguantaven la carrera i per aquesta raó en el final de les carreres vam perdre alguna posició. No obstant això, també és evident que la falta de potència respecte als nous Ferrari dificulta l’assalt a la primeres posicions, així és, necessitem més potència en el nostre motor per lluitar amb els nostres rivals, els Ferrari i els Mosler punters ens superen amb facilitat, i resulta impossible seguir el seu ritme en recta. No hi ha dubte que una vegada arreglats els problemes d’estabilitat, l’evolució del motor del Cupra és imprescindible per aspirar al podi de les proves que resten per disputar.

Cal destacar que la inscripció de la prova que es disputarà al circuit de la Comunitat Valenciana és la més nombrosa de la temporada, supera els 50 equips inscrits. Una vegada més en equip a batre serà el format per Aicart-Guerrero (Mosler MT900) que en aquests moments encapçalen la classificació de l’International GT Open com la del Campionat d’Espanya GT, en aquest cas empatats a 74 punts amb Guidi-Bartyan.

Servei de premsa

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF