JoanVinyes acomiada la temporada de GT’s amb problemes.

Joan Vinyes ha posat el punt final a la temporada de GT’s en la prova disputada en el Circuit de la Comunitat Valenciana puntuable tant per a l’International GT Open com per al Campionat d’Espanya de l’especialitat, amb el gust agredolç d’haver fet un excel·lent relleu, amb un Ja tocava expressava la seva satisfacció, que no s’ha pogut culminar amb un bon lloc a la classificació. Pel que fa al resultat aconseguit per Vivancos-Vinyes al volant del Seat Cupra no ha millorat proves anteriors. En la primera carrera Vinyes va haver d’abandonar amb la marca dels pneumàtics d’un rival marcats en la part esquerra del Cupra, mentre que en la segona l‘abandonament, quan conduïa Vivancos, s’ha produït per un problema mecànic. D’aquesta manera el pilot andorrà acaba la seva temporada de GT’s, tal com estava previst, les dues proves que resten Vivancos tindrà com company a Jordi Gené.

Entrenaments Lliures (Divendres dia 6). Les banderes vermelles mostrades pels comissaris de pista, és a dir que els cotxes han d’entrar en el pit-lane, van començar a ser protagonistes des del mateix inici dels assajos lliures. Més o menys 50 cotxes en una pista tan tècnica com la del circuit valencià va tenir com a conseqüència moltes sortides de pista. Per a Vinyes i Vivancos el resultat d’aquests entrenaments lliures van resultar esperançadors, l’andorrà va aconseguir el sisè millor temps en la segona tanda, parant el crono en 1’40.883 en una volta en la que a més es va veure perjudicat per la presència d’alguns rivals que no li van posar fàcil per superar-los.
Entrenaments cronometrats (Dissabte dia 7). Vinyes no va quedar gens satisfet de la seva mànega de 25’ de cronometrats. Fins a tres vegades es va parar la sèrie, amb la perduda de ritme i concentració que això provoca. Vinyes es va situar en la 9a., posició de la segona sèrie amb un temps d’1’39.821. Per la seva part Vivancos es va classificar en el 22o., lloc de la primera amb un crono d’1’41.357.
Primera Carrera. El company de Vinyes va ser l’encarregat de fer el primer relleu sortint des de la 11a., línia de la graella de sortida, Vivancos va realitzar una primera part de carrera molt regular situant-se en solitari a la zona intermèdia del pilot. Vinyes no va tenir tanta sort, va sortir disposat a recuperar posicions i quan no havia fet una quarta part de la seva primera volta, a l’intentar avançar a un rival, aquest el va treure de la pista quedant enganxat en la grava de l’escapatòria i per tant l’abandonament va ser inevitable.
Segona Carrera. (Domingo dia 8). Vinyes després del warm-up es mostrava una mica més optimista, el Seat Cupra era més efectiu en el pas de les corbes lentes. La moral del pilot andorrà va pujar molts enters després de protagonitzar una excel·lent sortida en la que va superar a tres rivals que’l precedien. Vinyes va rodar durant la mitja hora que va estar en pista en 7a., posició marcant els millors registres del cap de setmana. Després el seu company Vivancos no va poder completar la carrera a causa de las vibracions de la part davantera del Cupra, que fins i tot li feien perdre la visibilitat.

La inexperiència d’alguns pilots provoca situacions molt complicades. En aquest cas concret he intentat avançar fins a tres vegades, fins i tot en l’última amb la posició guanyada he hagut de frenar. En la següent corba ho he intentat per fora per no molestar i quina ha estat la meva sorpresa quan enmig de la traçada s’ha obert i amb un lleuger toc m’ha tret de la pista. He intentat treure el Cupra però no ho he aconseguit per molt poc. A València és complicat avançar i amb pilots així resulta impossible. Així s’expressava Vinyes en el box del seu equip després de l’incident que’l va deixar fora de carrera. La segona prova va tenir un inici espectacular per a Vinyes, al fi em va sortir una bona sortida i vaig poder estar amb els millors, no vaig poder seguir el seu ritme però si situar-me molt a prop del grup de tres pilots que estaven just davant. No vaig voler entrar en la lluita pensant a conservar les rodes de cara el final de la prova, però de poc va servir les vibracions que van obligar a deixar la carrera a Ginés, les havia notat però no eren tan forts, alguna cosa s’ha trencat ... Llàstima.

Així doncs, al circuit de Xest, Joan Vinyes ha posat punt final en l’International GT Open i en el Campionat d’Espanya de GT, unes competicions que va iniciar amb uns objectius que finalment han quedat molt lluny si es confirma.

Servei de premsa.

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF