Joan Vinyes s’imposa amb autoritat a Figueres.

Joan Vinyes, aquesta vegada amb Oscar Sanchez a la seva dreta a l’habitacle del Subaru Impreza ST, va ser el gran triomfador en el VIII Rallye Ciutat de Figueres, prova que puntuava pel Campionat de Catalunya de l’especialitat. La lluita del pilot andorrà amb Nani Roma-Lucas Cruz (Mitsubishi Lancer Evo IX) va ser el centre d’atenció dels aficionats, al final Vinyes va superar al guanyador del Dakar (Moto) 2004 per 15”, van completar el podi Alex Crivillé-Joaquim Muntada (Seat Còrdova WRC) a 42” del guanyador.
Després de l’anul·lació de la prova doble del Campionat d’Espanya que es tènia que disputar a Madrid a mitjans de setembre, han estat diversos els pilots de l’esmentat campionat que s’han desplaçat a Figueres per mantenir el ritme de competició, completant una llista d’inscrits, 60 vehicles inscrits, res habitual en el campionat català de ral·lis de terra.

El recorregut de la prova constava de dos especials d’una mica més de 10 kms., que els participants havien de superar tres vegades cadascuna. En total uns 63 kms., cronometrats.
Vinyes va marcar el millor temps a la primera especial superant en 3” a Nani Roma i Crivillé. En els dos següents va ser Nani el més ràpid i es va situar al capdavant de la classificació. El pilot andorrà va respondre a l’atac marcant dos scratch en les tres especials finals , superant a Nani en els tres trams, confirmant el seu triomf en la prova de Figueres.

Tenia clar que el més important era provar el cotxe i provar-me a mi mateix després de més de dos mesos sense competir. El resultat final ? al principi no era l’objectiu però ja se sap una vegada en carrera si es presenta l’oportunitat de guanyar cal aprofitar-la, eren les paraules d’un Vinyes molt satisfet al parc tancat final. Malgrat tot no ha estat fàcil per al pilot andorrà prendre la decisió d’entrar a la lluita pel triomf del rallye de Figueres, com he dit abans havíem de provar el Subaru, però no ens podíem arriscar a tenir una sortida de pista i posar en perill la nostra participació a la prova de Ecija en la que ens juguem el campionat d’Espanya. Els trams d’aquest rallye tenien zones molt estretes, altres molt ràpides, ... en fi eren complicats i el risc de sortir-se i de danyar la mecànica existia i això, sobretot al principi, va provocar que fóssim conservadors. Per sort tot ha sortit perfecte i me’n vaig de Figueres molt content pel triomf i optimista de cara la cursa de final de mes a Ecija.

Classificació del VIII Rallye Ciutat de Figueres de terra:
1.-Vinyes-Sanchez (Subaru Impreza) 49’52” , 2.-Roma-Cruz (Mitsubishi Evo IX) a 0’15”, 3.-Crivillé-Muntada (Seat Córdoba WRC ) 0’42” , 4.-Fuertes-Casarrubios (Mitsubishi Evo IX) a 1’32” , 5.-Orriols-Pujolar (Subaru Impreza ST) a 2’13”.

La pròxima cita amb un rallye de terra tindrà connotacions ben diferents per a Vinyes i el seu copilot habitual, Jordi Mercader, hauran d’anar molt ràpid i a la vegada assegurar per seguir sent els candidats millor situats al títol espanyol de l’especialitat.
La cinquena i sisena prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra es disputaran en Ecija-Palma del Rio, els dies 27, 28 i 29 d’Octubre.