Busquets, Caminal i Vinyes els millors a les 4 hores de Lleida.

L’equip Florencia Team Andorra format pels pilots andorrans Melcior Caminal i Joan Vinyes, i el gironí Francesc Busquets va aconseguir un espectacular triomf a les 4 hores de resistència sobre terra de Lleida, al volant d’un Peugeot 106 preparat per ABF Sport. L’equip guanyador va completar un total de 179 voltes al circuit de Lleida, escenari de la cursa, mentre que els seus rivals directes Verge-Puiggros (VW Polo) i Serrat-Jimenez (Peugeot 106) en van donar 3 menys.

La prova es va iniciar amb bones sensacions per Busquets-Caminal-Vinyes a les manegues d’entrenaments lliures i oficials. A la primera, amb una duració de 40’, els tres pilots van poder provar el Peugeot i van coincidir en el bon rendiment que donava en una pista que aquest any tenia com a novetat que no hi havia fang. Els 10’ d’entrenaments cronometrats els va disputar Vinyes, aconseguint el millor registre de tots el participant amb mes d’1” d’avantatge sobre el segon classificat.
La cursa, disputada avui diumenge a partir de les 10 del matí, la va iniciar Vinyes i des de el mateix moment de la sortida va posar metres de distancia sobre els seus perseguidors, l’equip andorrà-gironí tan sols va perdre per uns moments, en el primer canvi de pilot, el primer lloc arribant fins a tenir 4 voltes d’avantatge a manca de mitja hora pel final. En aquest moment Busquets a requeriment del cap d’equip va reduir el ritme per conservar la mecànica i poder creuar sense ensurts d’ultima hora la línia d’arribada final.

A pesar de tot, els últims moments de la cursa van ser de molts nervis, un fum blanc sortia per la part del darrera del cotxe, el mes tranquil era el pilot encarregat de l’últim relleu, Busquets ho explicava així, m’he quedat sense direcció assistida i per això sortia fum, de tota manera els últims minuts s’han fet molt llargs, el triomf estava molt a prop i ... bé ha valgut la pena totes les hores que hem passat amb el meu pare preparant el cotxe, cal esmentar que Francesc Busquets es el fill de l’Arcadi màxim responsable de ABF Sport. Per Caminal la cursa s’ha desenvolupat sense problemes, en el meu relleu el cotxe de seguretat ha sortit fins a tres vegades, una perquè han regat la pista, i precisament després de regar, la pista relliscava molt i calia assegurar les traçades per no sortir-se, han estat pot ser els moments mes complicats dintre de la pista. Després a la part final molts nervis, aquest any però tot s’acabat bé. Per la seva part el pilot amb mes experiència dels tres, Joan Vinyes, destacava sobre tot el caràcter festiu que es viu de manera habitual al voltant d’aquesta cursa, durant tot l’any es passen moments de molta tensió en els diferents campionats en els que participem, pot ser per això en aquesta cursa procuro gaudir tot el que l’envolta. Quant estic a la pista vaig tan ràpid com puc i no cal dir que sempre que surto a competir m’agrada guanyar. Aquest any ho hem aconseguit i estic molt satisfet, cal recordar que es la cinquena participació a les 4 hores de Lleida, ja tocava.

Joan Vinyes encara intentarà disputar un altre cursa abans de donar per acabada la temporada sobre terra, es tracta del Rallye de terra de Tarrega que es disputarà el proper cap de setmana, si pot tenir en condicions el Subaru Impreza, el pilot andorrà estarà en el podi de sortida de la cursa que tanca el calendari de terra del Campionat de Catalunya.

Servei de premsa

Fotos/Photos Fotoesport
Doc. PDF