Albert Llovera també s’atreveix amb el Dakar.
El pilot andorrà no va dubtar a acceptar l’oferta que li va fer l’equip oficial Isuzu.

Malgrat que el recorregut s’aproxima als 9000 kms., dels quals més de 5000 kms., són de velocitat, Albert Llovera va acceptar al repte i el dia 6 de Gener de l’any vinent partirà des del podi de Lisboa amb l’objectiu de poder estar en la tradicional foto de les platges de Dakar quinze dies després. Llovera disputarà la seva primera aventura africana pilotant un pick up Isuzu D-Max (Rodeo) del Isuzu Team Europa, els seus companys d’equip seran el quatre vegades guanyador del Dakar en la categoria de motos, Edi Orioli, i el primer campió del món de Ral·lis, Markku Alen.

Llovera espera amb impaciència el moment de pujar al Isuzu de tracció total, de moment hauré d’esperar uns dies, el cotxe ja està muntat i ara mateix es troba en les instal·lacions de Guidosimplex per portar a terme el muntatge dels comandaments que em permeten pilotar només amb les mans. A mitjans d’aquest mes estan previstes dues jornades de test i la presentació a la premsa que es farà a Venècia. El pilotatge de Llovera en pistes de terra està del tot contrastat, però i el pas de les tan temudes dunes de sorra del Marroc o Mauritània?, per mi és una de les grans incògnites del Dakar, no tinc cap experiència ni en el pas de les dunes ni de conduir sobre sorra. Quan faig alguna pregunta al respecte a pilots que coneixen bé aquest element la resposta sempre és la mateixa, tots ens enganxem. Una altra cosa que també imposa respecte és el quilometratge de les especials, algunes superen el recorregut total de totes les proves del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra. Malgrat tot estic molt il·lusionat a aprofitar al màxim l’oportunitat que m’ha ofert l’equip italo-japonès per disputar el meu primer Dakar.

Parlant del recorregut cal esmentar, que la present edició de Dakar sortirà, alguns dies més tard de l’habitual, des de Lisboa, es disputaran dos especials en terres portugueses abans d’embarcar a Màlaga. Una vegada a Àfrica es travessaran Marroc, Mauritània, Mali i Senegal. La jornada de descans es farà a Atar (Mauritània) el dia 13 de gener, i el final del rallye està previst per al dia 21 amb la disputa de la tradicional prova del Llac Rosa a Dakar, que aquest any no tindrà incidència a la classificació final.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF