El Campionat d’Andorra de kàrting 2007 en marxa.

Diumenge passat (dia 20 de maig) es va disputar la prova inicial del Campionat d’Andorra de Kàrting 2007 en les instal·lacions del circuit Grandvalira, organitzat per l’Automòbil Club d’Andorra. Per cert que aquesta entitat, bregada des de fa molts anys en organitzacions del món de l’automobilisme, era la primera vegada que assumia la responsabilitat en un meeting de kàrting. Cal destacar que l’escenari també debutava albergant una prova d’aquestes característiques. Així doncs aquesta primera carrera de Kàrting en Grandvalira va ser l’una veritable prova de foc tant per als participants com pels organitzadors.

El primer contacte amb la pista per part de la vintena de participants que es van desplaçar fins al circuit andorrà, va ser dissabte amb la disputa dels entrenaments lliures que es van disputar amb unes condicions climatològiques molt desfavorables (pluja, fred, vent ...). La jornada següent va ser molt diferent, lluïa un sol radiant i encara que al principi l’asfalt estava una mica humit les proves es van poder disputar en les millors condicions. L’emoció va estar en les carreres de la categoria Open 125 A (automàtics), que es van resoldre, sobretot la primera, amb diferències mínimes en el cronòmetre.

Precisament el doble vencedor d’aquesta categoria, David Pailles, campió de França de l’especialitat en la temporada 2005, en acabar la seva participació ens donava la seva opinió de la pista andorrana, segons Pailles, el circuit andorrà té moltes possibilitats en quant a traçat, amplada de la pista, ... per ser una instal·lació de nivell europeu. L’únic punt en el que el marge de millora és ampli és en la seguretat dels participants. Crec que ara mateix els responsables de les instal·lacions es tenen que dedicar de ple a millorar la seguretat. Per la seva part Toti Sasplugas, màxim responsable del campionat, es mostrava satisfet després de finalitzar aquesta primera prova, era una especialitat completament nova per a nosaltres com organitzadors. Encara que som conscients que queda molt per fer estem disposats a no escatimar esforços perquè tant la pista com la competició millorin de manera constant. Per al ACA el kàrting és la millor manera d’iniciar-se en la competició automobilística i per tant anem a intentar donar-li tot el nostre suport per poder tenir en un futur pròxim una excel·lent planter de pilots joves, tant en quantitat com en qualitat.

Les classificacions per categories van ser les següents:

Aleví.
1a. Carrera: 1.- Joan Albos, 2.- Charles Machado a 9.350.
2a. Carrera: 1.- Joan Albos, 2.- Charles Machado a 8.384.
Cadet.
1a. Carrera: 1.- Marc Font, 2.- Xavi Caballol a 9.621, 3.- Rene Borras a 2 voltes.
2a. Carrera: 1.- Marc Font, 2.- Xavi Caballol a 1 volta, 3.- Rene Borras a 3 voltes.
Open 125 A.
1a. Carrera: 1.- David Pailles, 2.- Alex Loan a 0.184, 3.- Jose C. Moreno a 0.676, 4.- Guillaume Giorza, a 2.583, 5.- Josep Pinera a 6.620.
2a. Carrera: 1.- David Pailles, 2.- Josep Pinera a 2.218, 3.- Guillaume Giorza a 3.879, 4.- Jose C. Moreno, a 5.420, 5.- Fabien Sanchez a 7.917.
Open 125 M.
1a. Carrera: 1.- Xavi Caballol, 2.- Santiago Muñoz, a 19.084, 3.- Javier Martin a 2 voltes.
2a. Carrera: 1.- Xavi Caballol, 2.- Santiago Muñoz, a 18.529, 3.- Javier Martin a 20.326.

La pròxima carrera del Campionat d’Andorra de Kàrting 2007, es disputarà al circuit del Pla de San Tirs el pròxim dia 10 de Juny.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF