Arranca el Programa Junior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra.

Els pilots del Programa Júnior del 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra, Alex Bercianos i Marc Vilanova, iniciaran el proper cap de setmana (dies 21 i 22) la temporada amb la disputa del V Ral·li de les Guilleries primera cursa del Campionat de Catalunya de l’especialitat i del Volant RACC – Desafio Peugeot, categoria en la que competiran els pilots andorrans.
Així doncs Bercianos i Vilanova es beneficiaran per segon any consecutiu de les avantatges que suposa està integrat en el Programa Junior de l’ACA, es a dir, formació en aquest cas en la disciplina dels rallyes, suport en el decurs de les curses, i un seguiment de la trajectòria que te com objectiu final ajudar als esmentats pilots ha arribar fins a la competició professional.

Alex Bercianos, fins ara en l’Open Hyundai Getz, serà un dels debutants de la present edició del Volant RACC amb el seu copilot de sempre, Adrià Aragó, a la seva dreta. No hi ha dubte que en aquests moments l’estat d’anímic es pot definir com una barreja d’il·lusió i nerviosisme per començar a competir. Tinc ganes que em donin el tret de sortida i iniciar la competició per poder tenir referències amb els meus rivals i veure a quin nivell estem al volant del Peugeot. De moment el pilot andorrà està molt satisfet de la seva pretemporada encara que la seva idea era fer més quilòmetres, però el pressupost és el que és i cal ajustar-se, hem aprofitat les ocasions que se’ns han presentat, Rallye Sprint de Sant Julià, els test a Beixalis i Can Padró... però tenint en compte el canvi de cotxe potser hagués estat bo per a nosaltres participar en alguna prova però, de totes maneres els desplaçaments eren molt llargs i preferim reservar aquesta part del pressupost per a imprevistos.

Per la seva part Marc Vilanova, està preparat per millorar en el seu segon any en el Volant RACC català, en el 2007 el disputarà amb Joan Riba com copilot i tindrà l’ajuda tècnica de l’equip Montlau. Per a Vilanova és el moment de posar en pràctica l’experiència acumulada l’any passat per estar entre els millors de la categoria. Coneixem les proves i això sempre ajuda en el moment d’afrontar un rallye. En el meu cas l’objectiu és aconseguir el 100% de compenetració amb el meu nou copi i amb l’equip. Hem treballat dur durant la pretemporada i sóc optimista en aquests apartats. Pel que fa als rivals que ens trobarem poca cosa puc dir, la majoria dels que estaven en les posicions del davant l’any passat han fet el salt a la categoria nacional i per tant hi ha moltes incògnites per descobrir. De les paraules del pilot andorrà es desprèn que aquesta satisfet del treball realitzat, a part de participar en les proves que s’han organitzat a Catalunya, també hem aprofitat al màxim els test organitzats per l’ACA i hem sortit per primera vegada a França a disputar el Vallespir. En fi la temporada serà difícil però l’afrontem amb moltes ganes.

En la prova inicial de la temporada, Bercianos i Vilanova es trobaran amb especials que han estat associades durant molts anys a ral·lis de categoria internacional. En les dues seccions matinals passaran dues vegades per Collsaplana (16,10 kms.,), Coll del Buc (5,00 kms.,) i Coll de Ravell (7,10 kms.,). Mentre que a la tarda faran el mateix nombre de passades per Osor (10,00 kms.,) , Cladells (14,50 kms.,) i Pla de les Arenes (9,00 kms.,). En total 272,18 kms., dels quals a 123,40 kms., són de velocitat.

La sortida del V Ral·li de les Guilleries està prevista a partir de les 8h30 de dissabte que ve (dia 21) al podi situat a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, mentre que l’arribada dels participants que hagin superat la prova al parc tancat, situat en el mateix indret, es portarà a terme a partir de les 20h39 del mateix dia. Cal esmentar com a novetat, que en aquesta edició del català de ral·lis també es farà la cerimònia de sortida el dia anterior a la competició.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF