Albert Llovera ja sap el que és passar dunes de nit.

El baptisme de dunes d’Albert Llovera no va ser gens fàcil, per al pilot andorrà l’etapa Er Rachidia-Ourzazate (dia 9 de gener), segona de les disputades al Marroc del Dakar 2007, es va allargar pràcticament 24 hores a causa de la dificultat de la mateixa i als problemes de transmissió del seu Isuzu pick up Rodeo. Llovera va arribar molt entrada la matinada a l’aeroport d’Ouarzazate, lloc on estava ubicat el campament d’aquesta etapa. Cal destacar, que sense temps de descansar, Llovera prenia la sortida de la tercera etapa que’l portarà a Tan Tan encara en territori marroquí.

Com és habitual sempre que el Dakar creua l’Erg Chebbi, aquesta cadena de dunes representa el primer garbell abans de l’entrada de la prova a Mauritània. Aquest any no va ser una excepció tot i que el coneixement del terreny per part de molts dels participants fa que cada vegada siguin més els pilots que aconsegueixen superar-les. Entre els debutants d’aquesta edició hi havia Llovera que es va trobar amb una situació completament nova per a ell, després de superar el primer terç de l’etapa van començar els problemes de transmissió, ens vam quedar sense la tracció davantera i a partir d’aquí tot va ser més complicat. Vam tenir sort de T4 (camió d’assistència de l’equip en carrera) que ens va treure del embolic i gràcies a la seva ajuda vam poder completar l’etapa sobre la 4 del matinada. Suposo que per la falta de costum el desert de nit m’ha semblat tenebrós, ha estat tota una experiència.
Una vegada en l’assistència els tècnics d’Isuzu han intentat repara el vehicle però ho han aconseguit a mitges, per a l’etapa d’avui (dia 10) en què no hi ha res de sorra hem decidit sortir sense la tracció posterior i una vegada a Tan Tan intentar reparar el diferencial davanter ja que entrar a Mauritània sense tracció total no és gens aconsellable.
No s’equivoca Llovera ja que les dunes que ha superat en l’etapa de l’Erg Chebbi és un petit avançament| tenint en compte amb el que es trobarà en les etapes de Mauritània en què hi ha dies que tota la jornada és sobre sorra.

Malgrat tot el pilot andorrà es mostra optimista i amb ganes de seguir fins que el cos i la mecànica aguantin, és conegut dels aficionats que el Dakar és molt dur per als participants però també és molt exigent per a les mecàniques que treballen durant moltes hores en situacions límit.

 

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF