Albert Llovera: Impossible continuar

Albert Llovera s’ha vist obligat a donar per acabada la seva primera participació en el Dakar just abans d’entrar a Mauritània. El seu equip no va tenir temps de solucionar el problema de transmissió que es va produir en el pas de l’Erg Chebbi i que el va obligar a completar l’ultima prova en territori marroquí tan sols amb la tracció posterior en el seu Isuzu Pick up Rodeo.

Precisament l’etapa entre Ouarzazate i Tan Tan va ser de les més tranquil·les per al pilot andorrà, no va tenir contratemps importants i la va finalitzar sobre les 7 de la tarda, és a dir l’hora prevista a priori. Els tècnics de l’equip Isuzu esperaven a Llovera a l’assistència i semblava que podrien reparar el seu vehicle abans de prendre la sortida en l’enllaç que el portaria a la frontera de Mauritània. La realitat va ser molt diferent, els prop de 400 kms., d’enllaç a cobrir per arribar a Tan Tan va provocar que Llovera arribés a l’assistència ben entrada la nit. Si a això afegim que avui prenia la sortida a les 7 del matí, el temps que tenien els mecànics per treballar en el problema del diferencial es reduïa considerablement, ho van intentar però... L’abandonament era inevitable, entrar a Mauritània, la part mes dura de la prova, sense la tracció a les quatre rodes era impensable.

Per a Llovera prendre la decisió de deixar la prova no va ser una decisió fàcil, però ... veig el problema i pel que m’han comptat de Mauritània no hi ha cap altra solució. Em sap molt greu, em veia amb forces per seguir endavant i sobretot tènia la il·lusió d’arribar a Dakar, abandonar sempre és dur però hem de valorar l’experiència viscuda i quedar-se amb el positiu i veure que es pot fer per preveure els problemes que han sorgit en la carrera. En l’haver del pilot andorrà queda sens dubte la bona impressió que ha deixat en un equip que fa menys d’un mes ni coneixia, l’ambient ha estat fantàstic, des dels pilots Oriol i Alen, dos mites del món del motor, els tècnics, els mecànics... en fí tots s’han bolcat en ajudar-me i donar-me els millors consells en una prova totalment nova per a mi.

Així doncs Llovera acaba abans del que volia la seva primera participació en el Dakar, del que no hi ha cap mena de dubte és que lluitarà per estar a la sortida de la pròxima edició per intentar arribar al Llac Rosa de la capital del Senegal.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF