Els pilots del ACA Júnior 2007 esperen tenir millor sort al Berguedà.

Alex Bercianos-Adrià Aragó i Marc Vilanova-Joan Riba, equips del Programa Júnior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra, disputaran dissabte que ve (dia 5) la segona prova puntuable per al Campionat de Catalunya de Ral.lis d’asfalt. concretament a la categoría Volant RACC-Desafio Peugeot 2007, el 36 Rallye Critèrium del Berguedà. Els dos pilots andorrans que no van poder finalitzar amb un bon resultat la prova inicial de la temporada, sortiran a Gironella amb l’objectiu d’arribar al parc tancat final en posicions de podi, cosa que en el Guillerias no van aconseguir per molt poc.

El recorregut dissenyat pels membres de l’Escuderia Gironella té 4 trams de velocitat que es disputaran dues vegades cadascun. En les seccions inicials les especials a superar seran: Pontarró (5,000 kms.), i Riera de Merles, (10,620 kms.), en la continuació els participants hauran de superar Fonollet-Montmajor (13,500 kms.) i La Mina (17,600 kms.) . En total els quilòmetres cronometrats a superar seran 93,44 kms., dels 276,61 km., que suma el traçat del rallye.

El debut d’Alex Bercianos en el Volant RACC va ser espectacular, en el Rallye Guilleries el pilot andorrà va estar fins a la última part de la prova en zona de podi, fins que un problema mecànic li va fer perdre moltes posicions, Sens dubte va ser mala sort ja que ni tan sols va ser un problema d’embragatge o canvi com semblava al principi. En fi l’incident està oblidat i esperem millorar en aquesta segona prova de la temporada. El nostre objectiu seguirà sent el mateix, sortirem al nostre ritme, comprovarem on estem entre els nostres rivals. A partir d’aquí decidirem l’estratègia a seguir. Bercianos ja ha fet els reconeixements de les especials i en principi es mostra optimista encara que és conscient del lleuger avantatge que tenen els pilots que van competir l’any passat, el recorregut és idèntic al de l’anterior edició de la prova, això ens passarà en més d’una ocasió en aquesta primera temporada en el Volant. Aquesta desavantatge la intentarem corregir amb un plus de motivació, i si els temps van sortint ...

Marc Vilanova
, també vol canviar la sort amb la que va començar la temporada fa més o menys quinze dies, Almenys tot està en ordre perquè així sigui, després quan arribi l’hora de la veritat veurem que passa. El nostre equip tècnic, Montlau, ha treballat ràpid i bé per tenir el cotxe a punt com més aviat millor. Fins i tot podrem fer una prova abans de sortir al rallye per no deixar res a l’atzar. En referència al recorregut, Vilanova ha realitzat els reconeixements de les especials i es mostra confiat a poder fer un bon resultat, no serà fàcil, de moment crec que hem treballat bé en els reconeixements, les nostres notes segueixen millorant i això et dóna més confiança quan surts a competir. No hi ha dubte que esperem estar entre els de davant al final i sumar punts per no despenjar-nos en la classificació del Volant RACC.

Classificació provisional del Volant RACC-Desafio Peugeot després de la primera prova:
1.- Marc Jimenez, 20 punts, 2.- Jordi Montero, 18 p., 3.- Jordi Vicens. 16 p., 4.- David Sayos, 14 p., 5.- Raul Barrionuevo, 12 p., 6.- Adrià Vila, 10 p., 7.- Alex Bercianos, 8 p.,

El 36 Rallye Critèrium del Berguedà s’iniciarà dissabte que ve a partir de les 11h00 al podi situat en ple centre de Gironella. La entrada dels vehicles al parc tancat final una vegada acabada la prova està prevista a partir de les 21h43. Com és habitual durant la jornada anterior al rallye es portaran a terme les verificacions administratives i tècniques i la cerimònia de sortida al podi esmentat.

Servei de premsa

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF