Bercianos i Vilanova es queden a les portes del podi del Volant RACC.

Bercianos-Aragò i Vilanova-Riba, els dos equips que formen part del Programa Júnior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra van tenir una bona actuació en el 36 Rallye Criterium del Bergadà, segona prova que puntua per al Volant RACC-Desafio Peugeot de Catalunya. Bercianos i Vilanova van acabar en quarta i sisena posició respectivament en una jornada en la que la part final del rallye va tornar a ser decisiva per als pilots andorrans,. Mentre Bercianos es llançava decididament a l’atac i aconseguia millorar la seva posició en els dos trams finals, Vilanova perdia una cinquena posició que havia ostentat fins a l’inici de l’esmentada secció. L’equip dominador de la categoria va tornar a ser el format per Jimenez-Viñas que de moment s’està mostrant molt superior als seus rivals, els seus dos triomfs en les dues proves disputades ho certifiquen.

Alex Bercianos, estava més que satisfet amb el resultat obtingut a Gironella, d’aquesta manera resumia els motius, Ha estat una prova molt treballada en la que hem corregut molt a la part final sobretot, en aquest punt del rallye hem decidit anar obertament a l’atac al veure que les diferències amb els equips que ens precedien les podíem superar. Tot ha sortit a la perfecció i per això me’n vaig del Berguedà molt content i convençut que el marge de millora és ampli. El motiu de quedar allunyat de la lluita per les posicions del podi de la categoria, el comentava de la següent manera, podríem dir que ha estat una carrera de menys com més, cal tenir en compte que és la nostra primera temporada en el Volant i això quan estàs competint amb rivals amb molta més experiència es nota. Hem passat només sis vegades per les especials i amb aquest bagatge potser ens costa prendre la decisió de sortir a l’atac des de l’inici.

Marc Vilanova, l’altre pilot del Programa Júnior 2007 del ACA és mostrava menys optimista que el seu company. Una vegada més ens ha costat agafar el ritme, en les primeres passades per les especials els temps no surten i això és com una llosa que ens acompanya durant tota la jornada. Després la nostra actuació millora considerablement fins i tot en alguna especial ens hem situat entre els tres primers. Hem de treballar el tema de sortir amb més concentració des de la primera especial per no haver d’anar a remolc dels nostres rivals. El pilot andorrà va perdre alguna posició en la recta final de la prova, el mateix ens comenta el perquè, hem pres la sortida en una de les últimes posicions entre els pilots del Volant RACC a causa de que en el Guilleries no vam puntuar per a l’esmentat campionat. Un fet que semblava intranscendent s’ha convertit en un problema en la lluita de l’última especial, l’hem disputat pràcticament de nit ... hem perdut gairebé 19” i una cinquena plaça que havíem aconseguit després d’anar remuntant una vegada superat un inici decebedor.

Classificació final del VolantRACC-Desafiament Peugeot del 36 Rallye Criterium del Berguedà:
1.- Jimenez-Viñas 1h02’28.8, 2.-Vicens-Fernandez a 0’26.1, 3.-Sayos-Ventosa a 0’38.6, 4.- Bercianos-Aragò a 0’59.8 , 5.-Barrionuevo-Bonet a 1’02.9 , 6.-Vilanova-Riba a 1’18.2
.

Servei de premsa

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF