Bercianos-Aragó una altra vegada a un pas del podi.
Mentre que Vilanova-Riba abandonen en l’última especial del Gironès 2007.

Alex Bercianos-Adrià Aragò i Marc Vilanova-Joan Riba al volant dels seus respectius Peugeot 206 XS van completar una excel·lent actuació en el III Ral·li Gironès, tercera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt i del Volant RACC-Desafio Peugeot. Al final la cara fou per a Bercianos i la creu per al seu company del Programa Júnior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra.
Bercianos va acabar en quarta posició del Volant RACC després d’aconseguir el seu primer scratch parcial en l’esmentada categoria, concretament el pilot andorrà va ser el més ràpid en el segon pas per Canyet. Per la seva part Vilanova no va tenir tanta sort, en aquesta ocasió una punxada a la primera especial, Els Angels, va marcar bona part de la seva carrera, va poder arribar fins a la setena plaça a sol 3” de la cinquena a falta de l’última passada per Sant Grau, ho va intentar però una sortida de carretera va frustrar la seva excel·lent remuntada.
Cal destacar, que malgrat que durant tota la jornada el cel va estar amenaçant pluja i que va ploure copiosament al parc d’assistència, les especials, a part del primer pas pels Angels, s’han disputat sobre asfalt sec.

Alex Bercianos, es mostrava molt satisfet de com s’havia desenvolupat el Gironès 2007, sobretot perquè ha estat una quarta plaça molt treballada, hem estat lluitant amb els que de moment marquen el ritme de la categoria i ens hem acostat molt. A cada cursa que correm ens sentim amb més confiança i això crec que es nota en els registres . Un altre aspecte positiu d’aquest rallye és que hem estat amb els més ràpids des de l’inici, una cosa que fins ara no havíem aconseguit. I per arrodonir una excel·lent actuació, Bercianos-Aragò van marcar el seu primer scratch en el Volant RACC, al començar l’últim bucle vam decidir intentar llimar els 13” que ens portava Barrionuevo, l’objectiu era complicat però calia intentar-ho. En Canyet les coses han sortit rodones i hem marcat el millor temps. Hem seguit en Sant Grau, però la brutícia de l’asfalt d’aquesta especial i un lleuger ensurt ens han fet aixecar el peu i assegurar el quart lloc que amb vista al campionat és una molt bona classificació.

Marc Vilanova, va protagonitzar una bona carrera marcada per la mala sort tant a l’inici com el final de la mateixa, així ho explicava el pilot andorrà en l’assistència abans de l’inici de la 3a., secció, Hem punxat a uns tres kms., del final de l’especial, hem perdut més de 30”. Crec que sense l’incident el temps hagués estat molt bo per començar. A partir d’aquí tocava remuntar i això és el que estem intentant, de moment les coses estan sortint bé, de totes maneres en aquest rallye amb una sisena posició em conformo. En una prova d’aquestes característiques perdre mig minut just començar treu tota possibilitat d’estar entre els millors. Vilanova estava a punt d’aconseguir el seu objectiu però la sort li va tornar a donar l’esquena a l’últim moment, no sabria explicar com ha estat la sortida, el cas és que el cotxe se m’ha escapat i no hi ha hagut manera de tornar-lo a la carretera. Ha estat una llàstima, havíem començat l’últim bucle molt a prop dels dos pilots que ens precedien i vèiem possible aconseguir la cinquena plaça ...

Classificació final del VolantRACC-Desafio Peugeot del III Ral·li Gironès:
1.- Jimenez-Viñas 1h04’27.0, 2.- Barrionuevo-Bonet a 0’11.7, 3.- Sayos-Ventosa a 0’16.7, 4.-Bercianos-Aragó a 0’36.6, 5.- Cruz-Silva a 0’52.4 . .
Classificació provisional del VolantRACC-Desafio Peugeot.
1.- Marc Vinyes, 61 puntos, 2.- David Sayós, 46 p., 3.- Raul Barrionuevo, 42 p., 4.- Alex Bercianos, 36 p., 5.- Jordi Vicens, 34 p.

La pròxima cita per als participants del VolantRACC Catalunya és el dia 9 de juny, disputaran el Rallye Ripollès.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF