Segons l’opinió de Bercianos, el Ripollès és un rallye que se li donarà bé.

Alex Bercianos-Adrià Aragò (Peugeot 206 XS) seran els únics representants del Programa Júnior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra dissabte que ve (dia 9) al podi de sortida del V Ral·li 4R Ripollès, quarta prova puntuable per al Campionat de Catalunya de l’especialitat i per a la present edició del Volant RACC-Desafio Peugeot. Una vegada completats els reconeixements Bercianos-Aragò es mostren molt optimistes i pensen millorar la quarta posició que han aconseguit en les dues proves anteriors. Per la seva part Marc Vilanova-Joan Riba, han hagut de renunciar a participar en la prova al no tenir la seva mecànica en condicions, després de la sortida de carretera que van saldar l’anterior prova, concretament el III Rallye Gironès.

Els participants a Ripollès 2007 es trobaran una vegada més amb especials habituals i conegudes des de fa molts anys en aquesta especialitat del món de l’automòbil. Alpens-Les Lloses serà l’escenari de les dues seccions matinals encara que per separat. Les Lloses (11,35 kms.), serà l’especial inicial, a continuació d’un enllaç mínim (més o menys 1 km) disputaran la baixada cap a Alpens (11,00 kms.). Després d’un reagrupament d’unes 2 hores, els obstacles a superar seran Coll de Santigosa (10, 00 kms.,) i Coll de Bracons (17,00 kms.,), especials que configuren les dues seccions finals d’un rallye que suma 344,44 kms., dels que gairebé 100 kms., son cronometrats.

Alex Bercianos ha iniciat la temporada del debut en el Volant RACC de manera espectacular, malgrat tot, segueix en la seva línia de no escatimar esforços per seguir millorant a cada prova que disputi, de moment estic molt satisfet de tal com s’estan desenvolupant les coses, podria ser millor si pensem en el problema a última hora que vam tenir en el Guilleries i que ens va costar el podi però ..., crec que el fet més important és que som conscients que a cada ral·li millorem i això ens dóna confiança i moral per seguir treballant al màxim. De cara a la proba de dissabte que ve, el pilot andorrà no amaga el seu optimisme, després de les passades de reconeixements sóc realment optimista, crec que són especials que ens poden afavorir encara que també és cert que cal veure en que condicions les trobarem. La pluja caiguda en dies anteriors pot haver embrutat l’asfalt i si cau durant la prova no hi ha dubte que la carrera serà una altra.
A pesar del poc marge de temps entre l’anterior rallye (Gironès) i el Ripollès, els tècnics del seu equip (RECOSAP), han treballat per solucionar un problema de frenada que tenia el Peugeot de Bercianos, ell mateix ho comenta, en les frenades se’ns clavaven les rodes del darrere i això provocava que el cotxe marxés del darrere. M’havia acostumat al problema i corregia amb direcció per deixar el cotxe recte, de totes maneres la reacció del cotxe no era molt normal. Sembla que hem trobat la solució i és una cosa que ens ajudarà a millorar els nostres registres.

El V Ral·li 4R Ripollès es centralitzarà a Campdevanol, la base del ral·li i el parc tancat estan ubicats en ple centre, les verificacions es portaran a terme en el Poliesportiu. L’excepció és el parc d’assistència que estarà situat al polígon industrial Estamariu de Ripoll.
La sortida de la prova es donarà a partir de les 8h00 de dissabte (dia 9) al podi instal·lat a la plaça de l’ajuntament de Campdevanol. L’arribada del primer participant al parc tancat final aquesta prevista a al 21h07 del mateix dia.

Classificació provisional del Volant RACC-Catalunya.

1.- Marc Jiménez, 61 punts, 2.- David Sayós, 46 p., 3.- Raul Barrionuevo, 42 p., 4.- Alex Bercianos, 36 p., 5.- Jordi Vicens, 34 p.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF