En el Ripollès, de nou quarta plaça per a Bercianos-Aragó.

En aquesta ocasió no s’ha fet realitat allò que a la tercera va la vençuda, Alex Bercianos-Adrià Aragò (Peugeot 206 XS) van aconseguir, per tercera vegada consecutiva aquesta temporada la quarta posició, aquesta vegada en el VI Ral·li 4R Ripollès, quarta prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’asfalt i del Volant RACC-Trofeu Peugeot. El que segueix intractable és l’equip Jimenez-Viñas que va aconseguir el seu quart triomf i es confirma com el gran dominador de la categoria de promoció catalana.
Cal destacar que la climatologia ha volgut complicar el treball tant dels organitzadors com dels equips participants. La pluja ha marcat la celebració de les especials de la tarda sobretot el primer pas per Santigosa i Bracons. Durant tota la jornada els pilots han hagut d’estar atents a les cunetes, en aquestes zones es notava els efectes de l’esmentat element que va caure en abundància els dies anteriors a la prova.

Amb Jimenez-Viñas en una altra òrbita, l’atenció s’ha centrat en l’espectacular lluita que han mantingut per les altres dues posicions del podi els equips, Barrionuevo-Bonet, Sayos-Ventosa i Bercianos-Aragó. Durant la major part de la prova l’equip del Programa Júnior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra s’ha situat en la quarta posició, encara que sempre a prop dels seus rivals directes. A l’acabar les seccions matinals els tres equips estaven separats per menys de 16”.
Després de la neutralització de la primera passada pel Coll de Santigosa i l’anul·lació del primer pas pel Coll de Bracons, a Bercianos solament li quedava l’última passada pels trams esmentats per intentar superar a Barrionuevo i Sayos. Malgrat que l’asfalt estava mullat, el pilot andorrà va sortir a per totes, una vegada superat el segon pas per Santigosa les diferències eren mínimes, estava a 4” de Barrionuevo i a 1” de Sayos. Tot era possible, però en l’última especial el pilot andorrà no va poder superar aquestes mínimes diferències i al final va haver de conformar-se amb la quarta posició.

Al parc tancat final, Alex Bercianos, es mostrava contrariat per com s’ha desenvolupat l’última especial del rallye, el quart lloc és una bona classificació però una vegada més hem tingut el podi tan a prop... en l’única passada real per Bracons ens hem trobat amb una corba plena de fang i això ha provocat que el cotxe marxés en planxa, en aquest incident hem perdut uns segons molt importants. També em queda el dubte de que hagués passat si haguéssim disputat els trams anul·lats ... En fi cal ser positius i pensar que cada dia estem més prop dels nostres rivals que ens superen en experiència en aquests escenaris. Del que si estava molt satisfet Bercianos al final del rallye era del rendiment del seu Peugeot, la solució que hem provat perquè el cotxe no marxés de darrere en les frenades ha estat molt eficaç, ara la reacció del cotxe és més noble i no he d’estar pendent de fer contra-volant en aquestes situacions.

Classificació final del Volant RACC-Trofeu Peugeot del VI Ral·li 4R Ripollès:
1.- Jimenez-Viñas 1h04’50.2, 2.- Barrionuevo-Bonet a 0’14.2, 3.- Sayos-Ventosa a 0’28.5, 4.-Bercianos-Aragó a 0’36.4, 5.- Vicens-Fernandez a 1’05.7 .
Classificació provisional del Volant RACC-Trofeu Peugeot.
1.- Marc Jimenez, 81 punts, 2.- David Sayós, 62 p., 3.- Raul Barrionuevo, 60 p., 4.- Alex Bercianos, 50 p., 5.- Jordi Vicens, 46 p.

Al final del present mes de juny (dies 29 i 30) es disputarà el Rallye Osona, cinquena prova del calendari del català de ral·lis d’asfalt i del Volant RACC-Trofeu Peugeot. La prova de la Escuderia Osona donarà pas a un merescut descans que els equips estan esperant per recuperar forces i afrontar la part final de campionat en les millors condicions.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF