Debut complicat per a Dabad al circuit d’Osona.

El circuit d’Osona ha estat l’escenari del tercer meeting de les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya, en el que Josep M. Dabad ha repetit una bona actuació. El pilot andorrà va aconseguir acabar les dues carreres en 9a., i 5a., posició respectivament després de mantenir lluites al límit amb pilots molt més experimentats. De la mateixa manera que va succeir fa més o menys un mes a Sils, la inscripció en la categoria Parilla X30 va superar la trentena de participants el que cap a preveure carreres molt disputades en les que les sortides serien decisives per estar entre els millors al final. La pista de Vic no arriba al quilòmetre (940 metres) i avançar no és gens fàcil.

La mànega d’entrenaments oficials, en aquesta ocasió es van disputar en dues sèries una per als dorsals parells i una altra per als imparells degut a la quantitat d’inscrits i a les característiques de la pista. Dabad, malgrat no conèixer la traçat d’Osona, s’ha situat entre els deu més ràpids, per ser exactes vuitè, a solament 7 dècimes de la pole-position. La igualtat, una vegada més, ha estat la nota predominant d’aquests mànegues oficials en els que 32 pilots han quedat separats per tan sols 2”.
La primera carrera, ha estat complicada per a Dabad. No ha pogut recuperar posicions en la sortida i ha protagonitzat un lluita al límit amb Larrosa i el seu company d’equip Franco per a la setena posició. A falta de dues voltes per al final ha aconseguit el seu objectiu, de totes maneres no l’ha pogut mantenir a causa d’una lleugera errada que han aprofitat els rivals que’l perseguien. Al final doncs novena plaça per a Dabad.
En la segona carrera les coses s’han iniciat de manera molt diferent ja que ha pogut recuperar dues posicions en la mateixa sortida. Dabad ha seguit a l’atac i ha pogut remuntar fins a la cinquena plaça, a mig segon de la quarta posició. Amb un parell de voltes més ...

Josep M. Dabad estava satisfet a mitges del seu debut particular a la pista d’Osona, s’han ajuntat diverses coses, el xassís era nou, pista desconeguda i a més de les complicades. El temps dels entrenaments oficials no ha estat el millor per aspirar a una posició puntera en les carreres en una pista en la que és molt difícil avançar. En les carreres he lluitat al màxim i la cinquena plaça de la segona era al màxim que podia aspirar sortint des de la vuitena posició. Llàstima del lapsus de la primera ... . La part més positiva de la prova d’Osona per a Dabad l’ha viscut precisament en el seu box, així ho explica, en aquesta ocasió el meu mecànic ha estat Ibars, un pilot de la màxima categoria del kàrting espanyol que ha estat campió a Catalunya i Espanya i amb grans actuacions en l’europeu. M’ha explicat moltes coses tant sobre mecànica com pilotatge que a mi no se m’haurien ocorregut mai. Ha estat tota una lliçó pràctica.

Classificacions:
Entrenaments Oficials:
1.- Borja Signes (FAKart), 46.709 , 2.- Oriol Dalmau (TonyKart), a 00.212 , 3.- Jose Oriola (Maranello), a 00.228 , 4.- Moises Valles ( AVKart), a 00.537 5.- David Martinez (Intrepid), a 00.607 ... 8.- Josep M. Dabad (Alpha), a 00.765.
1a., Carrera: 1.- Borja Signes (FAKart), 14’18.387 , 2.- Oriol Dalmau (TonyKart), a 0’01.655 , 3.- Mario Santos (FAKart), a 0’05.846 4.- Jose Oriola (Maranello), a 0’07.066 5,- Moises Valles ( AVKart), a 0’10.771 ... 9.- Josep M. Dabad (Alpha), a 0’21.202.
2a., Carrera: 1.- Oriol Dalmau (Toni Kart) 14’21.151, 2.-Borja Signes (FAKart), a 0’06.334 , 3.- Mario Santos (FA Kart), a 0’10.482 , 4.- Moises Valles ( AVKart), a 0’12.164 5.- Josep M. Dabad (Alpha), a 0’12.654.

Les Copes, Trofeus i Challenges de Catalunya de Kàrting de la categoria Graella X30 continuaran el proper mes de juliol, concretament els dies 21 i 22, a Mora d’Ebre.


Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF