Bercianos-Aragó segueixen abonats al quart lloc.


Alex Bercianos-Adrià Aragò (Peugeot 206 XS) es van quedar una vegada més a les portes del podi, en aquesta ocasió situat en la Plaça Major de Vic. El pilot del Programa Júnior 2007 de l’Automòbil Club d’Andorra va ser el millor debutant del Volant RACC-Trofeu Peugeot, però no va poder superar la quarta posició, lloc que ja havia ocupat en els tres ral·lis precedents. El que si va repetir triomf en la prova en la qual exercia d’equip local, va ser el format per Jimenez-Viñas que amb la seva cinquena victòria consecutiva sobre cinc possibles sentència de manera definitiva el campionat de promoció que es disputa sota els auspicis del RACC.
El gairebé centenar d’inscrits en la prova organitzada per la Escuderia Osona van haver de suportar altes temperatures durant tota la jornada del rallye, alguna cosa que com és habitual té conseqüències negatives tant per a les condicions físiques dels pilots com per a les mecàniques .

La igualtat va ser la nota predominant en la part inicial del rallye entre els participants del Volant RACC, els cinc primers classificats, entre ells Bercianos, van acabar la primera secció separats per tan sol 5”. En aquells moments Barrionuevo-Bonet encapçalaven de manera sorprenent la classificació. En el segon pas per les tres especials que configuraven la seccions inicials es van ampliar les diferències, Jimenez-Viñas es van situar al capdevant mentre que Bercianos-Aragò lluitaven per la tercera plaça.
En la continuació no es van produir sorpreses, Bercianos va seguir en el seu propòsit de pujar al podi i en alguns moments es va situar llevat 2” de la tercera plaça. El pilot andorrà ho va seguir intentat, amb l’arribada de la nit (les dues últimes especials), però Barrionuevo, que va acabar marcant el scratch en l’últim tram de velocitat, se li va escapar de manera definitiva. Per davant Jimenez-Viñas van sortir, una vegada més, victoriosos del seu duel amb Sayós-Ventosa.

Alex Bercianos, es mostrava satisfet de la seva actuació en la prova, per a mi el més positiu és haver estat tan a prop dels millors després de les tres primeres especials, hem iniciat la prova molt concentrats i això s’ha notat en els registres aconseguits. Llàstima dels 11” que hem perdut en la segona passada per la Trona que ens ha deixat una mica tocats. Hem tingut un problema amb l’intèrfon i durant alguns moments he perdut el contacte amb l’Adrià. En l’última secció hem apretat al màxim per aconseguir el tercer lloc, a La Roca les coses han sortit bé però després... . La decepció ha vingut per quedar-se una vegada més fora del podi, és una recompensa que ens falta assolir, estem a prop però no aconseguim concretar l’estar entre els tres primers. Segueixo pensant que estem fent un bon treball, per exemple avui els temps han sortit des de l’inici i tan sols petits detalls ens han fet perdre uns segons que al final han estat decisius. És el nostre cinquè rallye en el campionat català i potser és la falta d’experiència la que ens allunya del nostre objectiu.

Classificació final del Volant RACC-Trofeu Peugeot del 39 Ral.li de Osona::

1.- Jimenez-Viñas 1h13’25.1, 2.- Sayos-Ventosa a 0’16.0, 3.- Barrionuevo-Bonet a 0’23.7, 4.-Bercianos-Aragó a 0’36.2, 5.- Cruz-Silva a 1’02.9 .
Classificació provisional del Volant RACC-Trofeu Peugeot.
1.- Marc Jimenez, 101 punts, 2.- David Sayós, 80 p., 3.- Raul Barrionuevo, 76 p., 4.- Alex Bercianos, 64 p., 5.- Jordi Vicens, 46 p.

Després de disputades les cinc primeres proves del calendari, els pilots del Volant RACC-Trofeu Peugeot tindran pràcticament dos mesos per descansar i replantejar els seus objectius de cara les tres ‘últimes proves de la temporada. La pròxima, el Rallye Viladrau, es disputarà l’1 de Setembre.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF